2021. jan 20.

A Szellemirtók széria eredeti rendezője megkönnyezte a folytatást

írta: Csurilla Dániel
A Szellemirtók széria eredeti rendezője megkönnyezte a folytatást

ghostbusters-afterlife-onset-reitmans-cast.jpg

Tavaly debütált volna a Szellemirtók: Az örökség, azonban a koronavírus okozta tologatások miatt csak júniusban láthatjuk a filmet, amely a 2016-os női Szellemirtókkal ellentétben közvetlen folytatása lesz az eredeti filmnek.

A történet 37 évvel a Szellemirtók eseményei után játszódik, és egy új generáció harcát fogja bemutatni a természetfeletti világgal. Jason Reitman, a film rendezője, jelentős pozitív kritikákat kapott a Sony-tól és édesapjától, aki az 1984-es mozifilmet rendező Ivan Reitman.

Az apám a koronavírus miatt nem nagyon hagyta el a házat, de leteszteltette magát, felvett egy maszkot, aztán elfurikázott a Sony-hoz, hogy megnézze a filmet, amin el is sírta magát, és azt mondta: ’Nagyon büszke vagyok arra, hogy én vagyok az apád.’ Ez volt életem legszebb pillanata.” – mondta Jason Reitman.

szellemirtok_4_1.jpeg

Sokaknak nem kell ugyan bemutatni a Szellemirtók: Az örökség rendezőjét, azonban aki nem ismerné Reitman korábbi filmjeit, annak kötelező megtekintés a Köszönjük, hogy rágyújtott!, a Juno, illetve az Egek ura, azonban a Pszichoanyu és a Pszichoszingli is remek filmek Charlize Theron-nal a főszerepben – éppen csak a magyar címek nem erről árulkodnak.

Szellemirtók: Az örökség kimondottan impozáns színészgárdával operál, ugyanis a gyerekeket alakító McKenna Grace, Finn Wolfhard és Logan Kim mellett látható lesz a filmben Carrie Coon, Paul Rudd, J.K. Simmons, továbbá az eredeti Szellemirtók még élő, ikonikus színészei (a legendás karaktereiket alakítva), nevezetesen Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver, valamint Annie Potts.

Az új filmben Phoebe (Grace) és Trevor (Wolfhard) egy testvérpárt alakít, akik Egon Spengler (a néhai Harold Ramis) unokái. Miután egyedülálló anyukájuk (Coon) megörököl egy farmházat, amely hemzseg Szellemirtók-féle cuccokkal, a családnak csapattá kell kovácsolódniuk, hogy megmentsék a szomszédságot az őket fenyegető, ominózusan gyülekező természetfeletti erőktől.

ghostbusters-afterlife-kids-ecto1-driving-700x466.jpg

Bár az 1984-es film elsősorban vígjátékként ismert, Jason Reitman az volt, hogy belecsempésszen a filmbe egy kevés ijesztő pillanatot, melyekben bővelkedett a Szellemirtók is egyaránt.

Az volt az érzésem, hogy annak ellenére, hogy nagyon vicces az eredeti film, mégis ijesztő volt. Lényegében az első horrorfilm, amit láttam. Amikor a Rendezők Céhének egyik megbeszélésén voltam, és pont Steven Spielberg mellett ültem, mondtam neki, hogy éppen egy Szellemirtók-filmen dolgozok, mire ő válaszul csak annyit mondott: ’A könyvtári szellem minden idők egyik legijesztőbb pillanata.’ És igaza volt.” – tette hozzá Jason Reitman.

Reméljük, kifizetődik, hogy „családban maradt” a Szellemirtók-franchise, és június 11-én magunk is megláthatjuk, mit alkottak a készítők a Szellemirtók: Az örökséggel.

Szólj hozzá

érdekes hírek premier mozi sony hír érdekesség friss marvel érdekességek george clooney charlize theron filmajánló bill murray szellemirtók juno sigourney weaver ivan reitman avengers dan aykroyd paul rudd ernie hudson köszönjük hogy rágyújtott bosszúállók jason reitman egek ura jk simmons annie potts ghostbuster stranger things mckenna grace cineart millie bobby brown cineartblog finn wolfhard carrie coon szellemirtók: az örökség ghostbuster legacy