2021. jan 20.

Friss információkat kaptunk A holnap határa folytatásáról

írta: Csurilla Dániel
Friss információkat kaptunk A holnap határa folytatásáról

edge-of-tomorrow-tom-cruise-emily-blunt-sequel-750x400.jpg

Tom Cruise és Emily Blunt időhurok-akciófilmje, a 2014-ben bemutatott A holnap határa izgalmas esettanulmánya annak, miként törheti keresztbe egy stúdió arrogáns marketinggépezete egy remekül sikerült film jegyirodai sikerét.

A holnap határa (Edge of Tomorrow, avagy Live Die Repeat) címváltásokon és tónusváltáson egyaránt átesett, valamint a 178 millió dollárból készült film alig 370 millió dollár bevételre tett szert mozis pályafutása alatt. A beígért folytatás, mely romantikus vígjátéknak, s nem science fiction-nek ígérkezik végre elkészülhet, viszont Doug Liman rendezőnek megvan a maga véleménye a történetről.

A Collider-nek adott interjújában Liman arról beszél, szerinte miért múlta alul az elvárásokat a kritikusok és a nézők által egyaránt nagy becsben tartott Tom Cruise-film. „Gyűlölöm A holnap határa címét. Keményen harcoltam a Warner Bros-szal miatta, és ragaszkodtam az eredeti címhez. Remélem, a jövőben megváltozik a címe, mert ezeknek a filmeknek az elnevezése örökérvényű.” – mondta Liman.

bcba76e0-57a1-11eb-b5cf-8bb526cd9814.jpg

Mindig is érdekelt egy olyan folytatásfilm ötlete, ami sokkal inkább karakter-vezette, mint az előző rész, hiszen a valóságban nem így történnének a dolgok. Ez a hozzáállásom a folytatás kapcsán, és tisztelem Tom Cruise és Emily Blunt páratlan tehetségét. Megértem, ha egy folytatás sokkal ütősebb és több a robbanás, de nincs az a vizuális effekt, ami felülmúlná azt, amivel elő készülünk rukkolni a folytatásban.” – tette hozzá a rendező.

Liman nemrég önköltségből egy félresikerült rablófilmes romantikus vígjátékot készített, amely a Locked Down címet viseli, és elérhető az HBO forgalmazásában. A holnap határa 2, avagy Live Die Repeat and Repeat forgatókönyve elkészült, viszont a produkció egyelőre előkészítési fázisban tart.

Szólj hozzá

érdekes hírek hír disney bemutató érdekesség friss mel gibson érdekességek angelina jolie brad pitt warner tom cruise kalandfilm filmajánló bill murray ben stiller akciófilm idétlen időkig science fiction mission impossible anne hathaway palm springs doug liman emily blunt freddy mercury romantikus vígjáték időhurok mary poppins rami malek edge of tomorrow bohém rapszódia a holnap határa cineart lucy boynton cineartblog boss level mr és mrs smith locked down a holnap határa 2