2021. jan 25.

John Boyega szerint a Star Wars egy luxusbörtön

írta: Csurilla Dániel
John Boyega szerint a Star Wars egy luxusbörtön

Szerethetjük és gyűlölhetjük is a stúdiófilmeket, a nagyszabású látványmozikat és a kismillió franchise-filmet, viszont többségben profitálóak és sikeresen eltartják Hollywoodot. Ilyen jelentős cím a Star Wars, azonban a Folytatás trilógia egyik színésze, John Boyega kifejezte nemtetszését ez ügyben.

1450233482-john-boyega-as-finn-in-star-wars-the-force-awakens.jpg

Boyega korábban már kritikával illette a Lucasfilm-et és a Disney-t azért, mert úgy érezte, a stúdió félredobta Finn karakterét, és pusztán kihasználta a színész bőrszínét az inkluzivitásra büszke marketinggépezetben. Steve McQueen antológiasorozata, a Kis fejsze közönségtalálkozóján megjegyezte, hogy cseppet sincs megelégedve Hollywood működésével.

„Amikor a színész egy nagy franchise része, akkor kicsit olyan a helyzet, mintha az ember egy luxusbörtönben lenne, és cseppet sincs kedve az egészhez. Egy filmsorozatban egyetlen karakter alakít a színész hosszú évekig, és ez elgyengíti az ember izmait.” – mondta Boyega

„Mivel tudtam, hogy valami másfajta filmben szeretnék dolgozni, hogy egy drasztikusan különböző karaktert alakítsak, így erről beszélgettünk Steve-vel, akivel együtt mind ugyanannak a stúdiórendszernek a része vagyunk. Ismerne Steve rendezői stílusát, nagyon kíváncsi voltam és kifejezetten izgatott, hogy lehetőségem adódott részese lenni egy egészen másfajta projektnek. Amikor sugározták a tévében, tudtam, hogy EZ az én pillanatom.” – mondta John Boyega.

ae23482c5cbadfb275aad947128a93fbc07b96df.jpg

A Star Wars-folytatásfilmek mellett a brit színész egyaránt szerepelt a Tűzgyűrű 2-ben, illetve az említett Kis fejsze egyik részében (Red, White and Blue), amely utóbbi valóban lehetővé tette Boyega számára, hogy egy összetett, drámai karaktert változatosan tudjon megformálni.

A Kis fejszéről ITT olvasható a kritikánk.

Szólj hozzá

érdekes hírek ajánló harrison ford sorozat star wars hír steve mcqueen disney érdekesség friss rasszizmus marvel érdekességek hollywood george lucas carrie fisher blockbuster avengers jon favreau idris elba jj abrams mark hamill lucasfilm oscar isaac john boyega adam driver Bosszúállók pedro pascal tűzgyűrű daisy ridley cineart mandalorian skywalker kora cineartblog mandalóri baby yoda small axe stúdiórendszer kis fejsze