2021. feb 01.

George Clooney ismét űrhajós lesz

írta: Csurilla Dániel
George Clooney ismét űrhajós lesz

george-clooney-legendary-buck-rodgers-750x400.jpg

Az utóbbi hónapok egyik leginkább felkapott híressége a magyar politikai közegben rivaldafénybe kerülő George Clooney, akinek számtalan filmterve sorakozik íróasztalán, és annak ellenére, hogy legutóbbi rendezése, Az éjféli égbolt elmaradt a várt sikertől, Clooney újabb science fiction készítésébe fog.

A Buck Rogers az 1970-es évek egyik kultikus tévésorozata, melynek limitált szériaként való feldolgozását készíti a Legendary Pictures finanszírozásában, Bran K. Vaughan képregényíró és a filmcsillag állandó producere, Grant Heslov segítségével. A produkciós cég egy minisorozatra, egy mozifilmre és egy anime-sorozatra szerződtette Clooney-t, és úgy fest, a Buck Rogers-feldolgozás egy igazán nagyszabású, franchise-teremtő projekt lesz.

Az 1920-as években képregénysorozatként indult a Buck Rogers az Amazing Comics gondozásában, mely egy 25. századi űrhajós kozmoszbéli kalandozásáról szólt, és többek között hatalmas inspiráció volt George Lucas és a Star Wars számára. A Buck Rogers tévésorozat 1979 és 1981 között futott, két szezont élt meg, és a sors fintoraként a Star Wars sikerét próbálta kiaknázni.

buck-rogers.jpg

Egyelőre bizonytalan, hogy a Buck Rogers mozifilm, a limitált sorozat, vagy az anime készül el hamarabb, azonban Clooney részvételével hamar zöldutat kapnak a projektek, és az elkövetkező években sorra élvezhetjük a 25. századi asztronauta kalandjait.

Szólj hozzá

érdekes hírek harrison ford sorozat star wars orbán hír disney orbán viktor érdekesség batman solaris érdekességek ben affleck george clooney vasember képregényfilm filmajánló george lucas justice league christopher nolan robert downey jr science fiction carrie fisher steven soderbergh jon favreau sorozatajánló mark hamill buck rogers tenet adam driver pedro pascal gal gadot legendary pictures cineart mandalorian cineartblog mandalóri the midnight sky az éjféli égbolt