2021. feb 05.

Ewan McGregor friss részleteket osztott meg a Kenobi sorozatról

írta: Szalai Szimi
Ewan McGregor friss részleteket osztott meg a Kenobi sorozatról

 wp2607750.jpg

A Mandalóri sikerei és a legújabb Star Wars filmek bukása után hivatalosan is bejelentették a D23 expón, hogy bizony elkészül egy Obi-Wan Kenobi sorozat. Eleinte mozifilmet akartak, de végül a streaming forradalom miatt úgy döntöttek, talán a legmegfelelőbb formátum manapság már inkább a több epizódból álló széria. Hogy pontosan hány részre számíthatunk, azt nem lehet tudni, viszont az már biztos, hogy a jediből lett Sith nagyúr, azaz Darth Vader visszatér, méghozzá Hayden Christensen alakításában.

 anakin_skywalker_obi_wan_hayden_christensen_ewan_mcgregor-42cea8a.jpg

Rengeteg teória és találgatás ütötte fel a fejét minden héten arról, hogy hol és mikor forog majd a produkció, amire mindenki mást mondott, most viszont maga a színész, Ewan McGregor árulta el Eddie Izzardnak egy online interjúban.

"A munka tavasz vége felé kezdődik majd, és itt helyben, Los Angeles-ben forgatunk. Vicces, mert minden héten van egy új 'szivárogtatás' valamelyik bulvárlaptól, hogy hol forgatunk majd. Volt valami bizarr nevű város valamerre... aztán azt pletykálták, hogy Bostonban csináljuk majd, aztán jött az, hogy nem az amerikai Bostonban, hanem az angliaiban... De az igazság az, hogy Los Angeles-ben forgatunk" - mesélte Ewan McGregor. 

ewan_mcgregor_obi-wan_kenobi.jpg 

Nemrégiben pletykák szóltak arról is, hogy Liam Neeson is visszatérhet Kenobi mestereként, mint egy erőszellem, vagy esetleg visszapillantás segítségével, azonban ezt még senki sem erősítette meg. Azt viszont lehet tudni, hogy a történet 8 évvel a Sith-ek bosszúja után  játszódik majd és, ahogy az az előzetesből is játszik Obi-Wan ekkor még eléggé le van törve a jedi rend pusztulása miatt.  

A szériát az a Deborah Chow fogja rendezni, aki munkálkodott A Mandalóri első évadán is, illetve közreműködött a Mr. Robot, Amerikai istenek, Jessica Jones és a Fear the Walking Dead sorozatokban is. A forgatókönyvért Hossein Amini lesz a felelős és az ő nevéhez fűződik a 47 ronin, a Drive - Gázt!, vagy a Hófehér és a vadász.

Ezen kívül Ewan azt is elárulta, hogy ugyan azzal a StageCraft technikával fognak forgatni, mint ahogy azt A Mandalóri sorozatban is tették, tehát nem zöld, hanem egy előre beprogramozott mozgó, vetített háttér előtt.

 mandalorian-stagecraft-frontpage_1.jpg

"Az, hogy most is eljátszhatom a karaktert, még izgalmasabb számomra, mint amilyen akkoriban volt, úgy gondolom. Izgatottan várom, hogy újra a bőrébe bújjak. Mindig is úgy éreztem, hogy van még mit elmesélni Obi-Wanról az előzménytrilógia és az eredeti trilógia között eltelt időszakból is, és hát igen, most pontosan ezt fogjuk csinálni..." - mondta McGregor.

A sorozat kizárólag a Disney+ platformján lesz elérhető.

Szólj hozzá

sorozat star wars disney yoda jedi darth vader liam neeson sith darth maul Ewan McGregor Hayden Christensen Obi-Wan Kenobi d23 a sith-ek bosszúja disney+ the mandalorian a mandalóri Deborah Chow baby yoda stagecraft qui-gon jinn hossein amini