2021. feb 08.

Hugh Jackman előtt Viggo Mortensen játszotta volna Rozsomákot

írta: Csurilla Dániel
Hugh Jackman előtt Viggo Mortensen játszotta volna Rozsomákot

viggo-mortensen-lord-of-the-rings-750x400.jpg

Annak ellenére, hogy Viggo Mortensen elvállalta Aragorn szerepét A Gyűrűk Ura-trilógiában, a színész még egyetlen szuperhősfilmben sem játszott – bár az Erőszakos múlt egy képregényadaptáció. Mortensen elárulta, hogy Bryan Singer megkereste őt két évtizede Farkas szerepére az első X-Men filmben. A színész a Happy Sad Confused podcastnek megnyílt arról, miért nem jött össze a szerep, melyet végül Hugh Jackman kapott.

„Az zavart engem akkoriban, hogy számtalan filmre kellett volna leszerződni, hogy ugyanazt a karaktert játszam újra és újra. Nagyon aggasztott ez a kérdés.” – mondta Mortensen.

A színész arról is beszélt, hogy az akkor tizenkét éves fiát, Henry Mortensen-t is elvitte a megbeszélésekre, aki hatalmas képregényrajongó volt, és segítette apját a döntéshozatalban.

„Az aggályaim egy részét eloszlatták, viszont amikor elvittem Henry-t a megbeszélésre, aki egyfajta kabalám és segítőm is volt, hagytam neki, hogy elolvassa a forgatókönyvet. Miután végzett, felkiáltott: ’Ez így rossz, a képregényben nem így van!” – tette hozzá Mortensen.

„Erre a rendező nagyon magára vette, és részletesen elkezdte Henry-nek magyarázni, miért döntött egyes változtatások mellett a képregényektől eltérően. Amikor vége lett a megbeszélésnek, Henry megkérdezte tőlem, hogy megváltoztatnák-e a kedvéért a dolgokat, mire azt mondtam, nem hiszem. Nem akartam évekre elköteleződni, de aztán nem sokkal később megcsináltuk A Gyűrűk Urát, szóval erről ennyit.” – fejezte be a színész.

Mortensen szerint Jackman végül nagyszerű munkát végzett, és nem tudná elképzelni, hogy akárki más alakítsa Farkast. A Zuhanás, mely Mortensen első rendezése – és sokadik főszerepe – novembertől elérhető lakossági forgalmazásban.

Szólj hozzá

érdekes hírek film homoszexualitás farkas hír érdekesség friss alkoholizmus marvel érdekességek queen logan viggo mortensen elfogadás hugh jackman filmajánló orlando bloom apaság a gyűrűk ura peter jackson bryan singer zuhanás wolverine falling elijah wood blockbuster freddy mercury patrick stewart a gyűrű szövetsége a király visszatér a két torony sean astin j.r.r. tolkien x-men rami malek Ian McKellen bohém rapszódia cineart cineartblog