2021. már 18.

Az Igazság Ligája rendezői változata rengeteg feliratkozót hozhat az HBO Max-nak

írta: Csurilla Dániel
Az Igazság Ligája rendezői változata rengeteg feliratkozót hozhat az HBO Max-nak

zack-snyders-justice-league-e1608043913728.jpg

Bár még nem mindenki látta, a kritikusokat és a rajongókat eddig meglepő módon rendkívüli mértékben nyerte meg a Zack Snyder által készített, definitív Az Igazság Ligája rendezői változata. A négyórás film 70 millió dollár extra költségébe került a Warner Bros-nak, és úgy fest, kifizetődő befektetés volt.

Snyder elárulta, hogy tisztában van azzal, hogy nincs létjogosultsága mozikba kerülni egy négyórás filmnek, azonban hozzátette, hogy Az Igazság Ligája rendezői változata a rajongóknak készült. Az új változat Snyder eredeti víziója, és nem hagyta, hogy a Warner beleszóljon.

„Még nem volt HBO Max, mikor kijött az eredeti film.” – mondta a rendező felesége és a film producere, Deborah Snyder.Amikor lehetőségünk volt, kaptunk az alkalmon, hogy elkészíthessük, és ezzel a rajongók előtt tisztelgünk.” – tette hozzá.

zack-snyder-s-justice-league-poster-1200.jpeg

A 2020. december 31-i adatok szerint az HBO Max feliratkozószáma 37,7 millió fő, melyből aktív felhasználónak 17 millió fogyasztó mondható. Ez egyelőre elmarad a Disney+ 100 milliós feliratkozószámától, és mérföldekre lekörözi mindkét szolgáltatót a Netflix 204 millió feliratkozóval. Nem segített eddig számottevő mértékben a feliratkozószám növelésén a WarnerMedia döntése sem, miszerint minden 2021-es filmje egyszerre debütál streaming oldalon és mozikban.

Az HBO Max legjelentősebb filmje egyelőre a Magyarországon továbbra is bemutatásra váró Wonder Woman 1984 volt, és ezt követi a Snyder Vágat, mely március 18-án debütált. Azonban 2021-ben megváltozhat a helyzet a Mátrix 4, a The Suicide Squad és a Dűne által, és az HBO Max kiterjeszti határait az Egyesült Államokon kívülre, további 60 országra.

justice-league-bts-zack-snyder-amazon-bow.jpg

A WarnerMedia anyacége, az AT&T előző pénteken a szervezeti ülésen jelentős bizalmat fektettek az HBO Max sikerébe, melynek a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligája rendezői változata volt a kiváltója. Tavaly még 75-90 millió feliratkozóra számítottak az HBO Max-nál 2025-tel bezárólag, most azonban ugyanekkorra már 100-150 millió feliratkozót várnak a szolgáltatástól.

Amennyiben sikerül 5-10 millió feliratkozót bevonzania az új Justice League-filmnek, úgy hasonló adatokra számíthat az HBO Max a soron következő filmkínálat kapcsán is. Zack Snyder utolsó DC-filmje immár 370 millió dollárba került a stúdiónak, és nem kizárt, hogy feliratkozószám szempontjából megtérül a befektetés.

Szólj hozzá

streaming hírek premier star wars superman hír bemutató érdekesség friss batman érdekességek ben affleck keanu reeves zack snyder justice league witcher netflix dűne wonder woman james gunn jason momoa igazság ligája aquaman vaják henry cavill denis villeneuve hbo go pedro pascal gal gadot cineart disney+ mandalorian cineartblog mátrix 4 hbo max mandalóri wonder woman 1984 the suicide squad snyder cut snyder vágat