2021. már 18.

Beszigorított a Netflix: vége az osztott filmezésnek

írta: Siktár Vivi
Beszigorított a Netflix: vége az osztott filmezésnek

A Netflix legfrissebb politikája szerint sokkal szigorúbban jár majd el a más IP-címeken felhasznált jelszavak kapcsán. Nincs több kölcsönjelszó?!

3_seo-watch-free-link-preview.jpg

A GammaWire értesülései szerint azon Netflix-felhasználók, akik nem saját jelszóval lépnek be, ezt a figyelmeztetést kaphatják: „Ha nem a fiók tulajdonosával élsz együtt, akkor saját felhasználói fiókra lesz szükséged, hogy folytathasd a megtekintést.”

A Netflix hivatalosan is megerősítette az újítást. „Ez az eljárás azt hivatott elősegíteni, hogy biztosítsuk a Netflix-fiókok szakszerű és hivatalos használatát.” – mondta egy Netflix szóvivő.

Amennyiben felugrik a fent említett üzenet, úgy a fogyasztónak azonosítania kell magát egy SMS-ben, vagy e-mail címre küldött kóddal, mely a fiók tulajdonosához tartozik. Míg meg nem történik az azonosítás, bizonytalan mennyi idő áll rendelkezésre az adott fogyasztó számára, hogy tovább nézhesse a tartalmakat.

Meg nem erősített források szerint az újítás országonként változik majd, viszont a streaming szolgáltató feliratkozóinak integritása és biztonsági okokból frissítette felületeit.

A Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings 2016-ban így nyilatkozott a kölcsönjelszavak ügyében: „Az egymás birtokába bocsátott felhasználói jelszavakkal együtt kell élnünk. Számos hivatalos módja van annak, ha a feliratkozó kölcsönadja élettársának, vagy gyerekeinek a felhasználói fiókját. Nincs ezzel semmi gond, mivel így is nagyon jól teljesítünk.”

3_6.jpg

Ez a lépés egy új stratégiának lehet az előszele a streamingháborúban. Eddig a Netflix semmilyen szigorítást nem tett a felhasználói fiókok és a kölcsönjelszavak szempontjából, azonban a jövőben mindez megváltozik. A streaming szolgáltatónak 203 millió fizető feliratkozója van.

Szólj hozzá

streaming érdekes politika sorozat film üzlet hír jelszó stratégia érdekesség ip cím szigor szigorítás azonosító netflix vezérigazgató Hír reed hastings Netflix jelszóvédelem cineart cineartblog feliratkozók streaming platform gammawire felhasználói fiók streamingháború