2021. ápr 01.

Októberben érkezik Clint Eastwood új filmje

írta: Csurilla Dániel
Októberben érkezik Clint Eastwood új filmje

clint-eastwood.jpg

A Warner Bros. kitűzte a Clint Eastwood rendezésében és főszereplésével készülő Cry Macho premierjét, melyre 2021. október 22-én kerül sor – majdnem egy évvel a projekt bejelentését követően. Bizonytalan, hogy a film egyszerre debütál-e az HBO Max oldalán és mozikban, avagy exkluzív módon filmszínházakban mutatkozik-e be.

A film N. Richard Nash 1975-ben publikált regényének adaptációja, amelyben Eastwood mellett feltűnik Eduardo Minett és Dwight Yoakam is. A forgatókönyvet Nash és Nick Schenk írták. A Cry Macho 1978-ban fog játszódni, melyben Eastwood egy kiöregedett rodeóst alakít, akit volt főnöke megbíz egy fiatal fiú hazavitelével, és elkezdődik egy országot átszelő utazás, amely során a rodeós élete megváltozik.

the-mule-review-759.jpg

A regény eredetileg forgatókönyvként készült, és Eastwood legelőször 1988-ban tervezte adaptálni az írást. 2011-ben Arnold Schwarzenegger főszereplésével a Cannes-i Filmfesztiválon Brad Furman jelentette be, hogy a projektet rendezi, azonban egy időre meghiúsult a munka. A 90 éves színész-rendező továbbra is évente ontja magából a filmeket.

A Richard Jewell balladája 2019-ben 44 millió dollárt hozott, Kathy Bates egy női mellékszereplői Oscar-jelölést kapott, és a film beindította Paul Walter Hauser karrierjét. 2018-ban állt legutóbb kamerák mögé Eastwood A csempész c. bűnügyi filmben, mely 185 millió dollár bevételre tett szert.

Szólj hozzá

érdekes hírek premier veterán hír érdekesség friss cannes érdekességek kalandfilm clint eastwood filmajánló arnold schwarzenegger akciófilm road movie kathy bates bradley cooper warner bros oscar-díj amerikai mesterlövész cineart a csempész cineartblog richard jewell cry macho