2021. ápr 05.

A 'The Walking Dead' és a 'Fekete Párduc' sztárja szerepel a 'Tűnj el' rendezőjének új horrorfilmjében

írta: Csurilla Dániel
A 'The Walking Dead' és a 'Fekete Párduc' sztárja szerepel a 'Tűnj el' rendezőjének új horrorfilmjében

getoutcover.jpg

Nemrég arról számoltunk be, hogy a Blumhouse és a Universal kitűzte az egyelőre cím nélküli, új Jordan Peele szocio-horror premierjét. Peele a nagysikerű, Oscar-díjas Tűnj el író-rendezője, akinek legutóbbi filmje, a Mi hasonlóan pozitív fogadtatásban, bár kevesebb díjban részesült.

Két Oscar-jelölt, Steven Yeun és Daniel Kaluuya is csatlakozik Peele új horrorfilmjéhez, akikkel a rendező korábban már dolgozott együtt. Míg a The Walking Dead sztárjával az Alkonyzóna-reboot egyik epizódjában osztoztak a képernyőn, addig a Fekete Párducból is ismert Kaluuya a Tűnj el egyik üdvöskéje volt. Mindkét színész két idei filmjével, a Minari-val és a Judas and the Black Messiah c. filmmel vívta ki magának Oscar-jelölését a 93. Oscar-díj alkalmával.

14545078-steven-yeun-cast-in-jordan-peele-s-next-movie---20210402170152331.jpg

Míg a Tűnj el 2017-ben csekély 4,5 millió dollárból készült, és 255,4 millió dollár bevételt hozott világszerte, 98%-án a Rotten Tomatoes kritikaösszesítő oldalon, illetve négy Oscar-jelöléssel és egy Oscar-díjjal büszélkedhet (Legjobb Eredeti Forgatókönyv), addig a Mi 2019-ben már 20 millió dolláros költségvetéssel ért el ijesztően hasonló, 255,2 millió dolláros bevételt ugyancsak magas színvonalú kritikai visszajelzéssel egyidőben.

Bár Jordan Peele új filmjéről gyakorlatilag semmi mást nem lehet tudni, a stúdió 2022. július 22-én tervezi bemutatni a rejtélyes szocio-horrort.

Szólj hozzá

hírek premier horror hír erőszak mi bemutató érdekesség friss rasszizmus rasszista thriller twilight zone elnyomás marvel érdekességek filmajánló avengers pszichológiai alkonyzóna bosszúállók fekete párduc the walking dead szociológiai norman reedus andrew lincoln black panther steven yeun oscar-díj daniel kaluuya get out blumhouse oscar-jelölés chadwick boseman jordan peele tűnj el cineart cineartblog minari judas and the black messiah