2021. ápr 15.

Tom Holland mentális betegségekről forgat sorozatot

írta: Csurilla Dániel
Tom Holland mentális betegségekről forgat sorozatot

tom-holland.png

Tom Holland lesz a főszereplője az Apple TV+ új antológiasorozatának, mely a The Crowded Room címet viseli. A széria készítője az Oscar-díjas Akiva Goldsman (Egy csodálatos elme), aki a sorozatot mentális betegségekkel küzdő, valós személyek történetei nyomán írja.

A The Crowded Room első évada Daniel Keyes életrajzi könyve, a The Minds of Billy Milligan alapján készül, és a nemi erőszak és betöréses rablás vádjai alól személyiségzavarra hivatkozva felmentett Milligan (Holland) történetét meséli el. Billy Milligan-nek állítólagosan 24 személyisége volt. 

Holland új szerepe rögtön a Cherry után érkezik, melyben egy ópiumfüggő, poszttraumás stressz szindrómával küzdő háborús veteránt alakított a Russo fivérek rendezésében, és szintén az Apple TV+ oldalán került bemutatásra. 

0a0e771d8314360415e1250b068b625e_d49afe6e3b4eb7cadfe308837303ec67.jpg

A díjnyertes Egy csodálatos elme forgatókönyvét az Amerikai Mentális Betegségek Szervezete jelentősen méltatta, és Goldsman-t érdemben részesítették a skizofrénia realisztikus bemutatása miatt. Legutóbb közönségfilmek szempontjából M. Night Shyamalan szuperhősfilmjei, a Széttörve és az Üveg mutatott be skizofréniát, és James McAvoy karakterét nagy mértékben inspirálta Billy Milligan esete.

A The Crowded Room forgatása hamarosan kezdetét veszi, és várhatóan még idén debütál az antológiasorozat első szezonja az Apple TV+ streaming oldalon.

Az HBO saját gyártású dokumentumfilmje, az Őrült, nem elmebeteg ugyancsak a kriminálpszichológia és a hasadt személyiségek mélyreható tanulmánya, és a téma iránt érdeklődők számára kötelező megtekintés.

Szólj hozzá

apple hírek hír skizofrénia cherry érdekesség friss marvel pókember érdekességek split filmajánló ed harris russell crowe személyiségzavar uncharted james mcavoy ron howard m. night shyamalan avengers sorozatajánló drogfüggőség egy csodálatos elme bosszúállók mentális betegségek tom holland iPhone széttörve zendaya hasadt személyiség chaos walking HBO nathan drake Anya Taylor-Joy cineart cineartblog apple tv+ őrült nem elmebeteg spider-man: no way home the crowded room