2021. ápr 16.

A LEGO Batman rendezője készíti a Drakula segédjéről szóló filmet

írta: Csurilla Dániel
A LEGO Batman rendezője készíti a Drakula segédjéről szóló filmet

6c7ce4ea18f905bf7f2a95a1e1360210.jpg

Chris McKay, a rendkívül színvonalas LEGO Batman rendezője váltja Dexter Fletcher-t a Drakula rovarevő segédjéről szóló film rendezőjeként. A Renfield munkacímre hallgató projekt a Universal Pictures (nemhivatalos) szörnyuniverzumának része, és forgatókönyvét a The Walking Dead írója, Robert Kirkman jegyzi Ryan Ripley-vel.

A Renfield a Bram Stoker művében megmutatkozó, pszichopata vámpírsegéd karakterről szól egy Drakula világától eltérő valóságban, és eredettörténetként funkcionál majd. Stoker könyvében R.M. Renfield a fogyasztói társadalom miatt elmegyógyintézetbe került férfi, aki mindent megeszik, ami keze ügyébe kerül – főként rovarokat –, majd Drakula gróf hűséges segédjévé válik vámpírbűbáj által.   

A Universal számos alkalommal megpróbálta feléleszteni az utóbbi időben klasszikus, gótikus szörnyuniverzumát, melynek egyik példánya a Luke Evans főszereplésével készült Az ismeretlen Drakula, míg a másik darabja a hatalmasat bukó, Tom Cruise-vezette A múmia, mely hatására az úgynevezett Dark Universe filmsorozat teljesen összeomlott.

Szerencsére az Elisabeth Moss nevével fémjelzett A láthatatlan ember hatalmas anyagi és nézői siker volt, így a stúdió bejelentette, hogy nem egy összefüggő szörnyvilágot, hanem különálló történeteket készül feldolgozni az elkövetkező években klasszikus karaktereiből. Az érdeklődő olvasók tüzetesebben tájékozódhatnak az el nem készült Dark Universe kapcsán a New York Times véleménycikkéből.

collider-conversations-lego-batman-movie-chris-mckay-social-featured.jpg

A Rocketman-t rendező Fletcher számtalan filmes projekttel rendelkezik, köztük A keresztapa keletkezéséről szóló sorozat, a The Offer rendezésével, így lehetséges, hogy feszes munkarendje okán mondta vissza a Renfield rendezői székét, mindazonáltal a LEGO Batman sikere után McKay produkciós felhívásai is megnövekedtek, ugyanis a rendező továbbra is csatolható a Nightwing-filmhez amellett, hogy nemrég megrendezte a The Tomorrow War című sci-fit Chris Pratt főszereplésével.

Várhatóan a közeljövőben premierdátummal és színészi gárdával is rendelkezik majd a bejelentett Renfield, ami McKay jelenlétével valóban izgalmas projektnek ígérkezik.

Szólj hozzá

érdekesség érdekességek johnny depp angelina jolie tom cruise queen frankenstein al pacino robert de niro russell crowe drakula javier bardem francis ford coppola marlon brando gary oldman a múmia christopher lee freddy mercury lugosi béla lego batman bram stoker a keresztapa the walking dead elisabeth moss chris pratt rocketman armie hammer dexter fletcher a láthatatlan ember rami malek jurassic world bohém rapszódia kingsman taron egerton a szolgálólány meséje timothée chalamet cineart cineartblog chris mckay renfield