2021. ápr 26.

Pókember visszatér a Disney-hez

írta: Csurilla Dániel
Pókember visszatér a Disney-hez

disney-sony-spider-man-1183985-1280x0.jpeg

A Disney milliárd dolláros szerződést kötött a Sony Pictures-szel, akinek Pókember- és egyéb Marvel-filmjei 2022-től a Disney+ oldalára kerülnek. Az üzlet részét képezi a még bemutatásra váró Venom: Carnage színre lép, a Morbius és a Spider-Man: No Way Home.

A széleskörű üzlet a Sony számára 2026-ig áll fenn, és a stúdió filmjeinek egy része a Disney+ tartalmait bővíti, míg a kevésbé gyerekbarát kínálat a szintén Disney alá tartozó Hulu, FX és ABC műsorán debütál. A Disney számára a továbbiakban a Sony teljes filmes és televíziós könyvtára rendelkezésre áll, és a Sony Netflix-szel kötött szerződése kapcsán is beleszólása lesz a Disney-nek a tartalomfejlesztésbe és a streaming forgalmazásba.

Ahogyan a Netflix-es, úgy a Disney-vel kötött szerződés is egyelőre az Egyesült Államokban érvényes. A Netflix-szel és a Disney-vel való megállapodás a Sony számára 3 milliárd dollárt jelent az elkövetkező évek bevételei kapcsán. A streamingpiac és a televíziózás határait átlépő, összetett üzletet Chuck Saftler, az ABC üzleti igazgatója és Keith Le Goy, a Sony Pictures elnöke bonyolította le.

sony-disney-spider-man-1.jpg

„A több évre szóló, platformtól függő megállapodás valóságos mérföldkő, ami a Disney Media számára hatalmas mennyiségű tartalmat jelent a Sony gazdag kínálatából. Igazi főnyeremény lehet ez a rajongóknak, akik jelentős mértékben képesek lesznek kihasználni a két legnagyobb hollywoodi stúdió filmes könyvtárát.” – mondta Saftler.

A Disney-Sony paktum jövőre lép érvénybe, és annak ellenére, hogy egyelőre az Egyesült Államok igényeit fedi le, könnyedén elképzelhető, hogy mihelyst startol a Disney+ Magyarországon, az összes Pókember-film elérhető lesz a platformon amellett, hogy a Netflix kínálatába is hamarosan újabb Sony tartalmak érkezhetnek, mivel a stúdió nem rendelkezik saját streaming szolgáltatóval.

Szólj hozzá

hírek harrison ford premier star wars sony hír disney bemutató érdekesség friss marvel pókember james bond érdekességek filmajánló daniel craig george lucas jared leto netflix robert downey jr woody harrelson chris evans carrie fisher avengers tom hardy mark hamill chris hemsworth rian johnson bosszúállók tom holland benedict cumberbatch zendaya adam driver chris pratt rami malek cineart knives out cineartblog tőrbe ejtve nincs idő meghalni