2020. nov 27.

A Netflix 200 millió dollárt fizetett volna a Godzilla vs. Kong-ért

írta: Csurilla Dániel
A Netflix 200 millió dollárt fizetett volna a Godzilla vs. Kong-ért

2020-ban kiéleződött a streaming háború harcban álló platformjainak ellentétje. Míg a Netflix, a Disney+, az Amazon és a Hulu dőzsöl a feliratkozókban az exkluzívan debütáló tartalmak által, addig a Paramount szinte minden nagyszabású filmjét továbbadta streamingre, az Apple TV+ megállt a növekedésben, a Warner-nek pedig eltökélt szándéka a mozik megmentése, mely a Tenet és a Wonder Woman 1984 mozis bemutatójával körvonalazódott, ugyanakkor az HBO Max tartalmait is elhivatott bővíteni.

godzilla-vs-kong-1224469-1280x0.jpeg

Értesülések szerint a Netflix 200 millió dollárt lett volna hajlandó fizetni a WarnerMedia következő blockbusterének forgalmazásáért, mely a Godzilla vs. Kong, azonban a stúdió nem volt alkuképes. Az óriásszörny-univerzum (MonsterVerse) epikus csatájáról szóló film terjedelmes költségvetésének 75%-át a Legendary Pictures finanszírozta, azonban a fennmaradó 25%-ot a Warner állta, s mozis bemutatási kötelezettségei vannak a Godzilla vs. Kong-nak.

Jelen állás szerint a Legendary szörnyuniverzumának következő filmje egyszerre kerülhet mozis forgalmazásba, illetve az HBO Max streaming szolgáltatóra, ahogyan a Wonder Woman 1984 esetében is bejelentették. Hivatalosan azonban sem a Warner, sem a Legendary nem erősítette meg ezt az információt, s pusztán lehetőség szintjén tekintenek a streaming debütálásra.

A Netflix ajánlata azonban felettébb gálánsnak tűnik, ugyanis a 150-200 millió dolláros Godzilla vs. Kong anyagi sikere cseppet sem borítékolható a Warner számára. Vessünk egy pillantást a MonsterVerse jegyirodai eladásaira. A 2014-ben bemutatott Godzilla 160 millióba került, és 529 millió dollár bevételre tett szert, míg a 2017-es Kong: Koponya-sziget már 185 millió dolláros költségvetéssel rendelkezett, és 566 millió dollár bevételt szerzett világszerte. Azonban az egyenletbe belép egy probléma, hiszen a 2019-ben debütáló Godzilla II: A szörnyek királya már 170-200 millió dollárba került, és mindössze 386 millió dollárt kasszírozott össze – ezzel többmilliós mínuszt termelve.

godzilla-vs-kong.jpg

Amennyiben a koronavírusból felépülő világrend visszaáll az előző év állapotára, és meggyőzi a mozizni kívánó közönséget a Godzilla vs. Kong premisszája, még úgy is rendkívül problémás lehet ennek a 200 millió dolláros film sikere. A Warner legjobb esetben is örülhet, ha nullára kijön az új szörnyfilmjével a Godzilla II bukása után, s ebből kifolyólag valóban hatalmas értéket képviselhet a stúdió számára az egymásnak uszított óriásszörnyekről szóló film, azonban fontos kijelenteni, hogy a Netflix ajánlata felettébb reális.

Hivatalosan az Adam Wingard (Death Note) rendezésében készült Godzilla vs. Kong 2021. május 21-én kerülhet mozikba – és streamingre –, mely azt jelenti, hogy két héttel a Fekete Özvegy bemutatója után, és egy héttel a Halálos iramban 9 előtt debütál a szörnyfilm. Mint megjegyeztem, komoly anyagi sikerre nem számíthat a Warner, azonban eltökélt szándéka a mozis forgalmazás, mely nehezen összevethető ugyan az HBO Max ambícióival.

A Godzilla vs. Kong története magától értetődik. A főszerepben Alexander Skarsgård és Millie Bobby Brown mellett feltűnik Julian Dennison (Vademberek hajszája, Deadpool 2), Rebecca Hall (Vasember 3), Eiza González (Nyomd, bébi, nyomd), illetve Kyle Chadler. A bemutatásra váró film továbbra sem rendelkezik előzetessel, sem érdemi marketinganyaggal.

Szólj hozzá

apple streaming érdekes hírek premier mozi hír amazon érdekesség marvel érdekességek warner vasember godzilla filmajánló dc hulu christopher nolan death note netflix king kong halálos iramban deadpool wonder woman alexander skarsgard edgar wright fekete özvegy tenet adam wingard gal gadot godzilla 2 baby driver cineart millie bobby brown cineartblog hbo max apple tv+ wonder woman 1984 godzilla vs kong kong koponya-sziget