2020. dec 04.

Armie Hammer lesz A Keresztapa sorozat sztárja

írta: Csurilla Dániel
Armie Hammer lesz A Keresztapa sorozat sztárja

Elérkezett a film- és sorozatgyártás arra a pontra, hogy felsorakoztatásra kerülnek olyan szellemi tulajdonok megfilmesítésének (avagy sorozattá tételnek) lehetőségei, mint az Armie Hammer főszereplésével készülő The Offer (Ajánlat, vagy Visszautasíthatatlan ajánlat) c. tízrészes minisorozat, ami a Paramount+ streaming oldalon mutatkozik be – feltehetőleg 2021-ben.

armie-hammer-to-star-in-godfather-making-of-series-at-paramount-750x400.jpg

Az utóbbi évek erőteljes streaming dömpingje jelentős hatást gyakorolt a mozgóképes tartalmak minőségére, mely az HBO prémium sorozataival kezdődött. Ezt a mintát tovább örökítette a Netflix (Kártyavár), majd minden valamirevaló streaming szolgáltató előrukkolt legalább egy presztízs-sorozattal (A szolgálólány meséje, Mozart in the Jungle, A vezércsel stb.). A The Offer az ikonikus film keletkezéséről szóló limitált sorozat, melyben Armie Hammer Al Ruddy-t, A Keresztapa egyik producerét fogja alakítani.

Legjobb tudomásom szerint számos ikonikus film (Spielberg és A cápa, Lucas és a Star Wars, Kubrick és a 2001) forgatókönyve kering az éterben. Korábban már hallottam a Blacklisten (a legkedveltebb, ám le nem gyártott forgatókönyvek éves listáján) erről a projektről, de nem gondoltam volna, hogy minisorozat készülhet belőle. A helyzet a Paramount kapcsán azért nagyon érdekes, mert a stúdió birtokolja A Keresztapa jogait, és akkor folytatja a trilógiát, adaptálja filmmé, avagy készít belőle minisorozatot, amikor kedve szottyan.

oscar-isaac-francis-ford-coppola-jake-gyllenhaal-robert-evans.jpg

Azonban felvetődnek a minőség és a mennyiség kérdései a The Offer – és úgy általában a presztízs-történetek – kapcsán. Vajon hol a határ, s mikor válik kiszipolyozóvá Hollywood franchise-termékeinek korlátlannak tűnő tucatgyártása?

A minisorozat Armie Hammer főszereplésével valószínűleg egy igazi Emmy- és Golden Globe-várományos limitált sorozat lesz, azonban felvetődik a kérdés, milyen mértékben árthat a Barry Levinson, Jake Gyllenhaal és Oscar Isaac nevével jelzett Francis and The Godfather nagyjátékfilm a The Offer-nek, mely utóbbi nem is olyan régen még szintén mozifilmként fejlődött.

letoltes_ucxf.jpg

Korábban hasonló projektek fejlődtek a Fox és a Sony részéről, amikor egyidőben készítette egyazon témáról az FX-en a Trust c. Danny Boyle-minisorozatot, illetve mutatta be mozikban a Ridley Scott-rendezte A világ összes pénze. Mindkét projekt a maga nemében sikeres volt, viszont a talentumok ellenére sem áttörő és osztatlan siker. A hírek szerint olyan trendi a hogyan-készült filmek gyártása, hogy Ben Affleck is beleveti magát Polanski Kínai negyed c. filmjének feldolgozásának megrendezésébe.

Valóban kell nekünk két A Keresztapa-történet nagyjából ugyanazon az éven? Meddig fogja még folytatni Hollywood a szellemi termékek kizsákmányolását? Mi a következő lépés? Elkészül a Spielberg és A cápa, vagy Kubrick Űrodüsszeiájának tévéváltozata, esetleg Star Wars-musicalt kapunk a Disney-től? Rengeteg le nem gyártott, amatőr írók által jegyzett, híres rendezők híres filmjeiről szóló film-a-filmben koncepció kering az Álomgyárban, és mind a kiszipolyozásra várnak.

1c7d8e8d2a3c2ef72348225bc7b6cb14.jpg

Egyeseknek dühítő és exploitatív, míg mások örömmel nézik kedvenc filmjeik elkészülésének hátterét, és le kell szögezni, A katasztrófaművész és a The Room kapcsolata valóban jól működött, de határt kell szabni a folyamatos feldolgozásoknak, és olyat alkotni, mint Coppola, Spielberg, Lucas és Kubrick.

Szólj hozzá

érdekes hírek sorozat film star wars hír 2001 érdekesség friss the room érdekességek ben affleck kevin spacey jake gyllenhaal steven spielberg keresztapa danny boyle jaws al pacino robert de niro george lucas roman polanski űrodüsszeia francis ford coppola a cápa stanley kubrick marlon brando james franco kínai negyed oscar isaac the godfather Ridley Scott armie hammer véleménycikk szólíts a neveden timothée chalamet a katasztrófaművész cineart cineartblog timmy wiseau