2020. dec 04.

Újabb koronavírus-thriller érkezik Anne Hathaway-el és Ben Stiller-el

írta: Csurilla Dániel
Újabb koronavírus-thriller érkezik Anne Hathaway-el és Ben Stiller-el

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Michael Bay is készített egy „koronavírus-témájú Rómeó és Júlia-történetet”, azonban most Doug Liman (A Bourne-rejtély, A holnap határa) áll össze Ben Stiller-rel, valamint Anne Hathaway-vel, hogy egy újabb világjárvány-thrillert készítsenek. A Lockdown munkacímet viselő projekt exkluzív módon az HBO Max streaming szolgáltató oldalán kerül bemutatásra.

lockdown-doug-liman-cast-750x400.jpg

A Warner cseppet sem fogja vissza magát, ha az HBO Max-ról van szó. Az egyelőre 8,6 millió feliratkozóval rendelkező streaming szolgáltató erősen le van maradva a Disney+ 73 milliós előfizetői bázisától, azonban mindkét csatorna eltörpül a Netflix majdnem 200 millió fizetett feliratkozójától. A WarnerMedia így mindent megtesz, hogy a lehető legtöbb tartalmat elérhetővé tegye szolgáltatóján, s ezt segítheti elő a nemrég bejelentett új stratégiája a Wonder Woman 1984, illetve a világot megrengető 2021-es felhozatala szempontjából.

Doug Liman Lockdown c. thrillere érdekfeszítő műfaji filmnek ígérkezik, ugyanis a Covid-19 világjárvány idején zajlik, és egy hatalmas rablás körül forog a történet, melynek Steven Knight (Eastern Promises – Gyilkos ígéretek, Locke – Nincs visszaút, Birmingham bandája) írta a forgatókönyvét. A Deadline értesülései szerint az HBO Max azonnal rácsapott a Lockdown forgalmazására, ami jelenleg is forog az Egyesült Királyságban.  

ben-stiller-as-josh-kovacs-in-tower-heist.jpg

Míg Stiller a Hogyan lopjunk felhőkarcolót? c. filmben, addig Hathaway az Ocean’s Eight-ben és a Csaló csajokban alakított minden hájjal megkent rablót. A Lockdown további szereplőgárdája felettébb impozáns, ugyanis látható lesz a filmben Stephen Merchant, Ben Kingsley, Chiwetel Ejiofor, Lucy Boynton, valamint Mindy Kaling. 

Ugyanakkor a koronavírus-thriller közepes költségvetése (40-50 millió dollár) eltörpül az öt éve bejelentett Luna Park c. Tom Cruise-vezette, 200 millió dolláros science fictionhöz képest, melynek Liman az előkészítési munkálatainál tart, s mégis volt ideje befejezni a Chaos Walking-ot – Tom Holland és Daisy Ridley nevével fémjelezve. Emellett Doug Liman serényen dolgozik a szintén Tom Cruise főszereplésével készülő SpaceX-filmen, melynek Elon Musk kreatív producere, valamint a rendező készül ugyancsak már fél évtizede beígért A holnap határa 2 (Live Die Repeat and Repeat) forgatására. Mit lehet erre mondani? Egy elfoglalt ember.

Minden bizonnyal a Lockdown Liman-sztahanovista munkamorálját ismerve hamar leforog, és 2021-ben azonnal debütálhat is az HBO Max-on, de a kérdést feltenném: Felkészült a világ egy koronavírus-heist filmre?

 

Szólj hozzá

érdekes hírek hír érdekesség friss marvel érdekességek eddie murphy tom cruise logan david cronenberg viggo mortensen hugh jackman filmajánló michael bay ben stiller ben kingsley anne hathaway doug liman emily blunt avengers locke tom hardy lockdown bosszúállók tom holland doctor strange chaos walking elon musk rami malek bohém rapszódia daisy ridley cineart lucy boynton cineartblog hbo max wonder woman 1984 koronavírus Covid 19 a holnap határán