2021. jan 20.

Tom Holland lesz az új Willy Wonka?

írta: Csurilla Dániel
Tom Holland lesz az új Willy Wonka?

A nagysikerű ifjúsági író, Roald Dahl klasszikussá lett Charlie és a csokigyár című 1964-es könyvét először nagyjátékfilmben Gene Wilder főszereplésével 1971-ben, majd a 2005-ös Tim Burton változatban Johnny Depp vezetésével vitték színre. 2018-ban merült fel a Warner Bros részéről egy újabb adaptáció lehetősége, méghozzá a nagysikerű és tüneményes Paddington-filmek rendezőjének, Paul King-nek irányításával.

c16cd-tom-holland.jpg

A híresztelések szerint a főszerepekre olyan sztárok közül válogatnak, mint Tom Holland és Timothée Chalamet, azonban korábban elhangzott Ryan Gosling, Michael B. Jordan, Ezra Miller, Donald Glover (Childish Gambino) és Dwayne Johnson neve is. A stúdió számára látszólag teljesen mindegy, ki alakítja Willy Wonka karakterét, pusztán az számít, hogy A-listás színész legyen. Vajon érdemes egyáltalán említeni, melyik sztárnak van valóban olyan különc karizmája és sajátos humorú előadásmódja, mint Gene Wilder-nek?

A Warner 2023. március 17-re tűzte ki a jelenleg Wonka munkacímet viselő film premierjét, amely hivatalos értesülések szerint egy előzményfilm lesz. A projekt kísértetiesen hasonlít a Sam Raimi rendezésében készült Óz, a hatalmasra – ha valaki emlékezne még a James Franco-filmre 2013-ból.

genewilder_wonka.jpg

A Wonka a Charlie és a csokigyár eseményei előtt fog játszódni, és az excentrikus címszereplő karakter felemelkedéséről szól. A forgatókönyvet Simon Rick (Amerikai pác) írja, aki a projekten már évek óta dolgozik. Paul King lehetőséget kap a közepes költségvetésű Paddington-mozik után egy nagyszabású, 100-150 millió dolláros előzményfilm elmesélésére, de vajon megmarad-e a varázs?

A Willy Wonka és a csokigyár 1971-ben mindössze 3 millió dollárból készült és hatalmas anyagi bukás volt a maga 4 milliós összbevételével, azonban az évtizedek azt igazolták, hogy valóságos kultfilm lett Mel Stuart darabja, mely jelenleg 90%-on áll a Rotten Tomatoes kritikaösszesítő oldalon, míg a Johnny Depp-Tim Burton duó próbálkozása már igazi szuperköltségvetésű blockbuster volt a maga 150 millió dollárjával, 475 millió dolláros bevételével, illetve a 2005-ös film 83%-ot ért el az RT szerint, viszont a rajongók cseppet sem kedvelték az utóbbi feldolgozást.

willy-wonka.jpg

Felvetődik a kérdés, hogy olyan sztárokkal, mint Holland, Chalamet, vagy Gosling, Jordan, Miller, Glover, esetleg Johnson, vajon van-e lehetőség anyagi sikerre és színvonalat adaptációra Dahl gyerekkönyve nyomán? Willy Wonka világszerte ismert név, profitképes franchise-cím?

Az viszont bizonyos, hogy a Willy Wonka, Wilder és Depp eltökélt rajongói erőteljesen protestálnak az előzményfilm ellen. Összefügghet ez a Boszorkányok körüli botránnyal, a Johnny Depp-üggyel, vagy a Warner bejelentéseivel? Megmentheti egy megfelelő casting és a remek Paul King rendezése a filmet, vagy halálra van ítélve a Wonka?

kepernyofelvetel_256_1.png

kepernyofelvetel_257_1.png

kepernyofelvetel_258_1.png

kepernyofelvetel_259_1.png

kepernyofelvetel_260_1.png

kepernyofelvetel_261.png

kepernyofelvetel_262.png

Hamarosan hivatalos bejelentések érkezhetnek a szereplőket illetően, és a stúdió minden bizonnyal szeretné tartani magát a premierhez, így akár már 2021-ben elkezdődhet a Wonka forgatása.

Szólj hozzá

érdekes hírek star wars hír érdekesség friss sylvester stallone pókember érdekességek johnny depp sam raimi tim burton gene wilder tom hanks robert zemeckis mads mikkelsen anne hathaway dűne forrest gump james franco ryan gosling dwayne johnson willy wonka charlie és a csokigyár deadpool han solo paddington fekete párduc childish gambino tom holland wonka ezra miller donald glover Michael B. Jordan chadwick boseman legendás állatok szárnyas fejvadász 2049 timothée chalamet cineart cineartblog