2021. feb 01.

Percy Jackson sorozatot készít a Disney

írta: Csurilla Dániel
Percy Jackson sorozatot készít a Disney

percy_jackson_es_az_olimposziak_screenshot_20200710125308_1_original_1150x645_cover.jpg

Rick Riordan, az öt Percy Jackson-könyv írója azt mondja, bizakodik a Disney égisze alatt készülő, „elsőrendűtévés adaptációban.

A Percy Jackson és az olimposziak-széria rajongói hiába búslakodnak, ugyanis 20th Century Fox által készített A villámtolvaj és A szörnyek tengere mozifilmek után a Fox-ot bekebelező Disney élőszereplős tévésorozatot készít Riordan népszerű ifjúsági fantasy könyvsorozatából. A művek szerzője megnyugtatta rajongóit, hogy biztos kezekben van a nyersanyag.

Számos fontos megbeszélésünk lesz a stúdióval a Percy Jackson tévésorozat kapcsán, úgyhogy arra kérek mindenkit, hogy drukkoljon nekünk. Aki olvasta a sorozat pilot-epizódjának forgatókönyvét, nagyon szerette, viszont további fejlesztésekre lesz szükségünk, hogy nyélbe üthessük a sorozatot, köztük a Disney+ fejeseivel való találkozásra.” – írta hivatalos weboldalán Riordan.

lightning-thief-2.png

2019-ben érkeztek az első hírek arról, hogy Riordan segítségével fejlődik a Disney+ finanszírozásában az alapműveket adaptáló tévésorozat, majd 2020-ban érkezett a bejelentés, hogy élőszereplős széria lesz, melynek első szezonja A villámtolvajt fogja feldolgozni.

Ez teljesen normális. A forgatókönyvek fejlesztése éppen olyan, mint minden más írás, amit változatok sora követ. Minden kritika konstruktív volt, mindenki segítőkészen állt hozzá. Elkötelezettek vagyunk, hogy a lehető legjobb tévésorozatot készítsük. Ha sikerül, elsőrendű szériát bocsáthatunk útjára. Ahogy szokott lenni, a jó dolgokra várni kell. További fejlemények érkeznek hamarosan” – tette hozzá az író.

percy-jackson-sea-of-monsters-1.jpg

Riordan elárulta, hogy nem látta, és nem is tervezi megtekinteni sem a Chris Columbus rendezésében készült 2010-es filmet, sem a Thor Freudenthal által készített 2013-as adaptációt. A Logan Lerman, Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Nathan Fillion, Sean Bean, Steve Coogan, Rosario Dawson, Pierce Brosnan, Uma Thurman és Stanley Tucci főszereplésével készült két film 427 millió dollárt termelt, azonban a rajongók és a kritika cseppet sem volt megelégedve a filmekkel.

Az elkövetkező években érkezhet a Percy Jackson-tévésorozat a Disney+ streaming oldalra, és hamarosan hírrel szolgálhatunk a szereplőválogatásról és a további készítők jelenlétéről.

Szólj hozzá

streaming érdekes hírek sorozat premier star wars hír érdekesség james bond érdekességek uma thurman harry potter rosario dawson baywatch quentin tarantino ponyvaregény zac efron a gyűrűk ura peter jackson pierce brosnan stanley tucci sean bean jon favreau sorozatajánló steve coogan dwayne johnson percy jackson nathan fillion villámtolvaj trónok harca alexandra daddario logan lerman pedro pascal ashoka tano cineart disney+ mandalorian cineartblog mandalóri wonder woman 1984