2021. feb 11.

Elizabeth Moss lesz "A keresztapa" elkészültéről szóló film női főszereplője

írta: Csurilla Dániel
Elizabeth Moss lesz "A keresztapa" elkészültéről szóló film női főszereplője

elisabeth-moss-godfather-750x400.jpg

A mindig fantasztikus Elizabeth Moss fogja alakítani Eleanor Coppola-t, Francis Ford Coppola feleségét A keresztapa keletkezéséről szóló nagyjátékfilmben, melyet Barry Levinson (Esőember, Amikor a farok csóválja…) rendez majd.

Coppola-t Oscar Isaac alakítja, míg a forrófejű Robert Evans producert Jake Gyllenhaal formája meg. A Marlon Brando-t és az Al Pacino-t alakító színészek megtalálása lehet azonban a legnagyobb feladat.

Az életrajzi film tehát A keresztapa filmgyártásáról szól, melynek forgatása valóságos kálvária volt Francis Ford Coppola számára, és kockára tette vele karrierjét és családját. Az egyelőre címmel nem rendelkező film forgatókönyvét Andrew Farotte írta, akinek műve éveket hevert a Paramount fiókjában, és felkerült a Blacklist-re, ami a legjobban kedvelt, le nem gyártott filmek éves összegző listája.

A munkacím a Francis and the Godfather volt, azonban arról nincs információnk, hogy milyen mértékben került átírásra Farotte könyve, illetve a továbbiakban is ezt a címet viseli-e a film. Az említett A keresztapa-projekt nem összekeverendő azzal a limitált sorozattal, melynek címe a The Offer, s melyből Armie Hammer kiszállt nemrég – avagy kirúgták.

the-godfather-movie.jpg

Elizabeth Moss-t leginkább A szolgálólány meséje főszerepe miatt ismert, azonban közelgő filmjei a Wes Anderson által rendezett The French Dispatch, a Taika Waititi rendezésében készült Next Goal Wins, illetve legutóbb a Shirley-ben és A láthatatlan emberben tűnt fel. Oscar Isaac és Jake Gyllenhaal munkarendje azonban rendkívül sűrű, így kérdéses, mikor kerülhet sor A keresztapa keletkezéséről szóló film forgatására.

Egy azonban bizonyos. Hollywood imádja a filmklasszikusokról és filmcsillagokról szóló filmeket, így könnyedén válhat a projekt erőteljes Oscar-versenyzővé az elkövetkező években.

Szólj hozzá

hírek star wars hír disney érdekesség friss marvel dustin hoffman érdekességek hollywood jake gyllenhaal steven spielberg filmajánló al pacino robert de niro bill murray george lucas wes anderson francis ford coppola marlon brando barry levinson avengers michael fassbender filmklasszikus bosszúállók a keresztapa oscar-díj oscar isaac tom holland the godfather armie hammer a láthatatlan ember elizabeth moss taika waititi a szolgálólány meséje timothée chalamet cineart cineartblog díjfilm francis and the godfather