2021. feb 11.

Judd Apatow is "koronavírus" filmet készít

írta: Csurilla Dániel
Judd Apatow is "koronavírus" filmet készít

A Netflix égisze alatt készülő Judd Apatow film, a koronavírus idején játszódó The Bubble c. vígjáték főszereplői Pedro Pascal (The Mandalorian), David Duchovny (X-akták), Maria Bakalova (Borat 2), Karen Gillian (A galaxis őrzői, Jumanji), illetve Leslie Mann (40 és annyi) lesznek. A további színészek, akikkel jelenleg is folynak a tárgyalások Iris Apatow, Fred Armisen, Keegan-Michael Key, valamint Peter Serafinowicz.

pedro-pascal-karen-gillan-and-maria-bakalova-david-duchovny-and-leslie-mann-h-2021-1612900310-928x523.jpg

Apatow következő filmje a Staten Island királya után egy tagadhatatlanul eszképista darab lesz, amely egyenesen a világjárvány miliőjét veszi alapul önreflexív, meta formában. A The Bubble egy csapat színészt követ, akik a pandémia alatt megpróbálnak filmet készíteni egy hotelszobában. A South Park társírója, Pam Brady jegyzi a forgatókönyvet, amelyet maga Apatow rendez majd.

Bár bemutatóról sajnos nem tudunk beszámolni, Apatow produkciója egy valóban izgalmas filmnek ígérkezik, amely számtalan lehetőséget nyit a rendező kézjegyévé vált improvizációs játékokra, melyek előtűntek a Felkoppintva, a 40 éves szűz és a Ki nevet a végén? c. filmekben is. Amennyiben sikerül a fent említett sztárokat megszerezni, és valóban jó a forgatókönyv, úgy a The Bubble lehet az egyetlen olyan világjárvány idején játszódó műfaji film, melyben rengeteg potenciál lakozik a sikerre, és akár magas színvonalú is lehet.

judd-apatow_photo-credit-mark-seliger.jpg

Korábban már beszámoltunk több olyan pandémia-filmről, amik kevésbé sikerült. A Songbird egy Rómeó és Júlia-történet posztapokaliptikus beütéssel Michael Bay jóvoltából, míg a Karantén meló egy rablós filmnek álcázott romantikus ömlengés. Egyedül a Zoom-hívás közben játszódó Host c. horrorfilmnek sikerült elérnie a zsigeri izgalmakat és a nézői érdeklődést, azonban a filmet csupán kevesek látták. Nemrég bejelentésre került egy újabb pandémia-mozi, a Baltazar Kormakur által rendezendő Touching, amely egy vérbeli romantikus eposz lesz összefonódó történetekkel.

A The Bubble forgatása várhatóan még idén elkezdődik – amíg aktuális – azonban a Netflix-en valószínűleg csak jövőre láthatjuk Apatow filmjét. Sajnos, fogalmunk sincs, valóban vicces lesz-e egy koronavírus idején játszódó vígjáték.

Szólj hozzá

hírek south park star wars hír érdekesség jack black érdekességek tom cruise robert rodriguez filmajánló sacha baron cohen michael bay david duchovny steve carrell judd apatow seth rogen adam sandler anne hathaway avengers paul rudd dwayne johnson jason segel bosszúállók jumanji chris pratt pedro pascal x-akták dave bautista Karen Gillan kevin hart a galaxis őrzői cineart mandalorian cineartblog mandalóri koronavírus staten island királya borat 2 maria bakalova karantén meló