2021. már 18.

Készül A tehetséges Mr. Ripley sorozat

írta: Siktár Vivi
Készül A tehetséges Mr. Ripley sorozat

A Showtime gyártásában sorozat készül Matt Damon és Jude Law pszichológiai thrilleréből, A tehetséges Mr. Ripley-ből. A széria női főszereplője Dakota Fanning lesz, akinek karakterét a filmváltozatban Gwyneth Paltrow alakította.

4_the-alienist-dakota-fanning-tnt.png

A sorozat új nevén szimplán Ripley, és továbbra is Patricia Highsmith sikerkönyvének adaptációja lesz. Tom Ripley-t a Fleabag sztárja, Andrew Scott, míg Dickie Greenlead-et a Stardust főszereplője, Johnny Flynn fogja alakítani. A tehetséges Mr. Ripley-ben Matt Damon és Jude Law játszották az említett karaktereket. A Ripley-sorozat első évadát az Oscar- és Golden Globe-díjas Steven Zaillian (Schindler listája) fogja levezényelni.

Tom Ripley egy tehetséges csaló, akit felbérel egy new yorki milliárdos, hogy hozza haza playboy fiát, Dickie Greenlead-et, aki Olaszországban tékozolja a családi vagyont. Ripley és a karizmatikus fiatalember barátságot kötnek, azonban a főszereplő hamar megirigyli Greenlead életét, és ármányok és hazugságok folyamán ellopja a személyiségét.

Az Oscar-díjas Az angol beteg rendezője, Anthony Minghella készítette 1999-ben Highsmith regényének feldolgozását, mely hatalmas siker lett 128 millió dolláros világbevétellel, valamint öt Oscar-jelöléssel – köztük Jude Law első mellékszereplői jelölésével.

4_mi2.jpg

A Showtime fejese, Amy Israel így nyilatkozott arról, hogy Dakota Fanning csatlakozik a sorozathoz: „Tökéletes választás a női főszerepre, és remek kémia bontakozhat ki Andrew Scott Tom Ripley-jével. Dakota minden alakításában intelligens és érzéki karaktereket testesít meg, akiknek hatalmas mélységük van. Alig várjuk, hogy közösen beleálluk magunkat Steve Zaillian Ripley-sorozatába.”

A Ripley ugyan egyelőre nem rendelkezik hivatalos premierdátummal, azonban a sorozat első szezonjának forgatása hamarosan kezdetét veszi Olaszországban.

Szólj hozzá

érdekes sorozat film oscar hír showtime matt damon jude law gwyneth paltrow stardust adaptáció anthony minghella dakota fanning az angol beteg johnny flynn andrew scott fleabag cineart cineartblog a tehetséges mr ripley steven zaillian amy israel