2021. ápr 05.

A Warner Bros. törölte két DC-filmjét

írta: Csurilla Dániel
A Warner Bros. törölte két DC-filmjét

ava-duvernays-new-gods-james-wans-the-trench-dc-movies-not-moving-forward-at-warner-bros_-750x400.jpg

Nagy hírek kerültek bejelentésre a Warner Bros. és a DC Films szuperhős-univerzuma szempontjából, ugyanis a stúdió úgy döntött, mégsem készíti el Ava DuVernay (Selma) New Gods és James Wan (Démonok között) horrorisztikus Aquaman-spinoff filmjét, a The Trench-et.

„A jelenlegi állás szerint a New Gods és a The Trench nem képezi többé bemutatásra váró filmjeink listájának tagjait. Hálásak vagyunk partnereinknek, Ava DuVernay-nek, Tom King-nek, James Wan-nak és Peter Safran-nek idejükért és együttműködésükért a két film kapcsán, és nagy szeretettel fogadjuk más DC-filmek esetében őket a jövőben. A projektek továbbra is a kezükben maradnak, amennyiben a jövőben folytatódnának az előkészületek.” – mondta együttes nyilatkozatban a Warner Bros. és a DC Films.

zack-snyders-justice-league-darkseid-1259448-1280x0.jpeg

Cseppet sem meglepő a döntés, hiszen az elmúlt években számos változás történt a DC filmes divíziójában. A Zack Snyder-féle Az Igazság Ligája számtalan botrányai, a The Batman folyamatos produkciós hátulütői és az elkészülni nem akaró The Flash-film mellett újabb filmkészítőket idegenített el a Warner Bros.

Nem találtuk meg a megfelelő helyet közelgő filmjeink mellett a New Gods és a The Trench számára az elkövetkező évekre, és véleményünk szerint az a legjobb, ha a filmkészítők idejét sem raboljuk” – mondta Walter Hamada, a DC Films elnöke.

Míg a New Gods a DC isteni teremtményeiről szólt volna, akik az Apokalips bolygóról származnak, és a film szorosan kapcsolódott volna a Snyder Vágatban látott Darkseid karakteréhez, addig James Wan horrorfilmek által inspirált The Trench-projektje az Aquaman-ben látott mélytengeri szörnyszülöttek eredettörténete lett volna.

the-suicide-squad-poster-shows-off-new-teams-different-weapons.jpg

Mindezek ellenére a Warner korábban kijelentette, hogy évente négy filmet készül bemutatni – világjárvány ide vagy oda – mozikban és streaming szolgáltatóján, az HBO Max-on. Ezen a ponton kérdéses, mely filmeket, esetleg sorozatokat tervezi ilyen gyakorisággal bemutatni a stúdió, viszont a The Suicide Squad, a The Batman, a Black Adam, a The Flash, az Aquaman 2 és a Shazam! Fury of the Gods már biztosan az elkövetkező két évben fognak bemutatkozni, illetve James Gunn The Suicide Squad-spinoff sorozata, a Peacemaker és a The Batman-spinoff sorozata, a Gotham P.D. egyaránt debütál hamarosan az HBO Max műsorán.

Szólj hozzá

hírek hír érdekesség friss selma érdekességek ben affleck warner zack snyder filmajánló helen mirren dc justice league robert pattinson idris elba amber heard dwayne johnson wonder woman shazam james gunn new gods jason momoa igazság ligája john cena aquaman james wan the flash ezra miller gal gadot démonok között margot robbie cineart black adam cineartblog aquaman 2 the batman hbo max the suicide squad colin Farrell the trench