2021. ápr 06.

„Giccses szappanopera” lesz Ridley Scott Gucci filmje

írta: Csurilla Dániel
„Giccses szappanopera” lesz Ridley Scott Gucci filmje

house-of-gucci.png
Ridley Scott, minden idők egyik legtermékenyebb filmrendezője idén két nagyszabású alkotást is készít, melyek közül a 14. századi Franciaország utolsó párviadaláról szóló The Last Duel októberben érkezik Matt Damon, Ben Affleck és Adam Driver főszereplésével, míg a másik filmje a novemberben debütáló House of Gucci, mely egy igaz történet nyomán készült bűnügyi film ugyancsak szenzációs színészgárdával.

A legfrissebb értesülések szerint Salma Hayek is csatlakozik Adam Driver-höz – akinek egy évre nem elég egy Ridley Scott-film – és Lady Gaga-hoz a House of Gucci-ban Jared Leto, Al Pacino, Jeremy Irons, illetve Jack Huston mellé. Az életrajzi krimi Patrizia Peggiani (Gaga) története, akit elítéltek volt férje, Maurizio Gucci (Driver) meggyilkolásáért. Hayek a House of Gucci-ban Pina Auriemma-t fogja játszani.

ar-303199999.jpg

Dariusz Wolski, aki Scott bejáratott operatőre – és frissen Oscar-jelölt a nemrég érkezett A kapitány küldetése fényképészetéért –, elárulta, hogy a House of Gucci milyen stílussal és milyen látványvilággal fog rendelkezni.

„Mivel az 1980-as és az 1990-es években játszódik, ezért egy kicsit eltérő film lesz a fősodortól. Jelenleg is azon dolgozom, hogy megtaláljam a megfelelő kinézetet a Gucci-hoz. A 80-as évek nem volt egy kimondottan szép időszak. Az akkori divatvilág eléggé visszataszító volt. (…) A Gucci egy igazán giccses, vicces, tragikus film lesz, ami olyan, mint egy nagyköltségvetésű szappanopera. A színészek pedig magukért beszélnek.” – mondta Wolski.

Az operatőr azonban nem csak a House of Gucci képi világáért felel, hanem ahogyan Scott rendezésében a Prometheus-t, A jogászt, a Mentőakciót és A világ összes pénzét, úgy a The Last Duel-t is Darius Wolski fényképezte.

matt-damon-jodie-comer-the-last-duel-filming-1601455461.jpg

A film egy 14. században elkövetett nemi erőszak története, ami nagyon hasonlít A vihar kapujában narratívájára, mert a történet három szemszögből kerül elmesélésre; a férj, az erőszaktevő és a feleség perspektívájából. Ugyan a 14. században játszódik, mégis tartalmat 21. századi elemeket. A történet releváns, az alakítások fantasztikusak. Matt Damon-t és Adam Driver-t alig lehet felismerni, míg Jodie Comer egyaránt világhírű színész lesz hamarosan. (…) A történet nagyon komor, de szerintem életem főműve lesz a film” – tette hozzá Wolski.

Míg a The Last Duel október 15-én, addig a House of Gucci november 24-én érkezik a mozikba. Reméljük, Scott mindkét idei filmje egyaránt színvonalas lesz, és a veterán rendezőnek marad energiája a bejelentett Kitbag-re, ami a Joaquin Phoenix főszereplésével készülő Napóleon-film.

Szólj hozzá

hírek premier jeremy irons star wars hír szappanopera bemutató érdekesség gyilkosság joker batman érdekességek napóleon ben affleck matt damon kevin spacey salma hayek lady gaga gucci robert rodriguez filmajánló al pacino ridley scott jared leto mark wahlberg joaquin phoenix tom hanks christopher plummer életrajzi film robert pattinson bradley cooper michael fassbender adam driver cineart mandalorian cineartblog mandalóri kitbag the last duel House of Gucci