2021. ápr 06.

Árthat Chadwick Boseman halála a Fekete Párduc 2-nek?

írta: Csurilla Dániel
Árthat Chadwick Boseman halála a Fekete Párduc 2-nek?

how-black-panther-costume-was-made-exclusive.jpg

Chadwick Boseman tavaly nyáron bekövetkezett halála a néhai színészhez egészen közelállók kivételével mindenkit váratlanul ért, ugyanis a Fekete Párduc sztárja amennyire tudta, megpróbálta titokban tartani rákos betegségét.

Ryan Coogler-t, a 2018-as szuperhősfilm, illetve a Fekete Párduc 2 rendezőjét egyaránt váratlanul érte Boseman halálhíre, akinek távozása után kérdéses volt a folytatásfilm elkészülte. Végül azonban a Marvel és Coogler is úgy döntöttek, hogy nekivágnak a Fekete Párduc 2-nek, viszont semmiképp nem fogják sem lecserélni Boseman-t, sem pedig CGI által feltámasztani ikonikus T’Challa karakterét.

Coogler átírta a forgatókönyvet, és egy új interjúban nyilatkozott arról, Boseman halálát követően merre vezet a szuperhősfilm folytatásának útja. A rendező szerint a néhai színész sem akarta volna, hogy megtorpanjon a folytatás.

black-panther-2-update-700x321.jpg

„Nem tudtam a betegségéről. Pontosan annyit tudtam, amennyit közölt velem. Nagyon hiányzik barátként és munkatársként egyaránt. Különösen rossz az, hogy akármennyire is szerettem őt filmen nézni, nem láthatom többé a következő, nagy alakítását.” – mondta Coogler.

Boseman halálát követően felröppentek a pletykák, miszerint a Shuri-t alakító Letitia Wright veheti át T’Challa helyét a Marvel-univerzumban, és valóban a brit színésznő a legvalószínűbb választás az új Fekete Párduc szerepére, ugyanakkor a Marvel továbbra sem tett egyértelmű bejelentést ezzel kapcsolatban.

„Amikor elveszítesz valakit, tovább kell menned. Tudom, hogy Chad sem akarta volna, hogy megtorpanjunk. Olyan személy volt, aki mindent megtett a csapatért.” – tette hozzá a rendező.

A Fekete Párduc 2018-ban 1,3 milliárd dollár bevételre és három Oscar-díjra tett szert, így a folytatás értelemszerű volt. Boseman utolsó alakítását a Ma Rainey: A blues nagyasszonyában nyújtotta, melyért legutóbb megkapta a Golden Globe-ot, és jelölést kapott a Legjobb Férfiszínész Oscar-díjára.

A Fekete Párduc 2 bemutatója 2022. július 22-én lesz, a film forgatására pedig júliusban kerül sor.

Szólj hozzá

érdekes hírek premier hír bemutató rocky érdekesség rasszizmus sylvester stallone marvel érdekességek filmajánló creed netflix robert downey jr chris evans spike lee avengers mark ruffalo martin freeman viola davis chris hemsworth bosszúállók fekete párduc black panther oscar-díj benedict cumberbatch Samuel L. Jackson Tom Hiddleston chris pratt ryan coogler Michael B. Jordan chadwick boseman letitia wright cineart cineartblog fekete párduc 2 az 5 bajtárs ma rainey black panther 2