2021. ápr 26.

Leonardo DiCaprio vonakodott elfogadni új filmje főszerepét

írta: Csurilla Dániel
Leonardo DiCaprio vonakodott elfogadni új filmje főszerepét

dont-look-up_2.png

A Wall Street farkasa és a Volt egyszer egy Hollywood egyaránt kritikus- és nézőkedvenc filmek, melyekben Leonardo Dicaprio helytállóan szórakoztató, komikus szerepekben tündökölt, azon pont emiatt vonakodott öt hónapon át elfogadni új filmje, a Netflix-re érkező Adam McKay-féle Don’t Look Up főszerepét.

McKay a Happy Sad Confused podcast-nek elárulta, hogy sztárparádéja, a szatirikus hangvételű Don’t Look Up legközelebb A nagy dobás és a Pancser Police házasságára hasonlít. Az új filmben DiCaprio mellett Jennifer Lawrence is szerepel, és a duó két csillagászt alakít, akik figyelmeztetni akarják a világot egy közelgő üstökös érkezésére, azonban senki nem hisz nekik.   

A Don’t Look Up olyan további sztárokat vonultat fel, mint Cate Blanchette, Meryl Streep, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Himesh Patel, Tyler Perry, Matthew Perry, Gina Gershon, Melanie Lynskey, Ron Perlman, Michael Chiklis, valamint Mark Rylance és Chris Evans.

dont-look-up-movie-cast.jpg

„Egy ideje már ismertem Jen-t. 17-18 éves lehetett, amikor az első megbeszélése volt velem Los Angelesben. Imádta a Tesó-tusát, és amikor az ügynöke megkérdezte, hogy kivel akar találkozni, akkor Jen azt felelte, hogy a fickóval, aki a Tesó-tusát csinálta.” – mondta McKay.

A nagy dobás Oscar-díjas író-rendezője külön Lawrence-re írta Kate Dibiasky csillagász karakterét, és a Napos oldal színésznője szívesen el is vállalta egyetlen átolvasás után. DiCaprio már egy egészen más tészta volt McKay számára.

Szerintem nagyszerű ember, és imádom az eddigi munkáit, de úgy gondoltam, hogy semmi esély nincs arra, hogy együtt dolgozzunk, mert az a helyzet, hogy ha valaki Martin Scorsese-vel dolgozik, akkor az a valaki mindig Martin Scorsese-vel akar együtt dolgozni.” – nyilatkozott McKay az Oscar-díjas DiCaprio-ról.

dont-look-up_1.png

Leo és Scorsese együtt dolgoztak a New York bandáin, az Aviátoron, A téglán, a Viharszigetet, A Wall Street farkasán és közelgő filmjük, a Megfojtott virágok forgatása idén márciusban kezdődött.

Elhihetitek, bármit megtennék, hogy akár csak Scorsese asszisztense legyek. Azon gondolkodtam, hogy miért vállalná el Leo, de utólag kiderült, hogy nagyon tetszett neki a forgatókönyv. Oda és vissza olvasgattuk együtt, és 4-5 hónapon keresztül agyaltunk különböző ötleteken, majd tartottunk egy rövid karantén-szünetet. Kitaláltuk, hogyan lehetne biztonságosan forgatni, azután pedig Leo azonnal elvállalta. El sem hitted, de utólag bevallva tényleg fantasztikus a filmben.” – tette hozzá a rendező.

McKay sokáig felnőtteknek szóló, agnosztikus magyar keresztségre hallgató, Will Ferrell-vígjátékok rendezője volt, melyek A híres Ron Burgundy legendája, a Taplógáz, az említett Tesó-tusa és a Pancser Police, valamint a Ron Burgundy – A legenda folytatódik.

vice-mckay.jpg

2015-ben azonban megfordult a szekér, és McKay elkezdett politikailag aktív szatírákat készíteni, s míg az Oscar-nyertes A nagy dobás egy erőteljes gazdasági, addig a Christian Bale-vezette Alelnök egy megalkuvást nem ismerő politikai szatíra lett.

„Leon nagyon vicces, viszont mindig alapos munkát végez, és a Jen Lawrence-szel való kémia során egy szórakoztató egyveleg kerekedett ki a játékukból. Jen is baromi vicces, de ő is piszok alapos. Amikor ketten megvoltak, a film hangulata is meg lett alapozva.” – fejezte be McKay.

Bár a Netflix még nem tűzött ki hivatalos bemutatót a Don’t Look Up számára, a szatirikus sztárparádé minden bizonnyal késő ősszel, novemberben kerülhet limitált kópiaszámban mozikba, majd rögvest a streaming szolgáltató műsorára.

Szólj hozzá

hírek premier hír érdekesség friss will smith érdekességek brad pitt matt damon christian bale cate blanchett filmajánló al pacino robert de niro martin scorsese leonardo dicaprio quentin tarantino meryl streep will ferrell jack nicholson mark wahlberg liam neeson daniel day lewis chris evans sam rockwell mark ruffalo matthew perry amy adams adam mckay ryan gosling bradley cooper steve carell jonah hill ariana grande margot robbie mark rylance timothée chalamet cineart cineartblog dont look up