2021. ápr 26.

Mads Mikkelsen majdnem megcsókolta férfi színésztársát

írta: Csurilla Dániel
Mads Mikkelsen majdnem megcsókolta férfi színésztársát

hannibals-queer-legacy-1-.jpeg

A Bryan Fuller-féle Hannibal-sorozat mindössze három évadot élt meg, mégis jelentős kultkövetést ért el az utóbbi években a lebilincselő, gyakran erőszakos, ám konzekvensen látványos képi világnak, a Mads Mikkelsen és a Hugh Dancy részéről való remek alakításoknak és a kielégítő befejezésnek köszönhetően.

A Hannibal rajongótábora tagadhatatlanul homoerotikus feszültséget fedezett fel a főszereplők viselkedésében, mely a széria utolsó epizódjában öltött testet. Mikkelsen elárulta, hogy játszott a gondolattal, hogy megcsókolja színészi partnerét, Dancy-t az utolsó jelenetben, azonban a sorozat készítője, Fuller végül megvétózta.

 „Valójában felvettünk olyan anyagokat, amiben különbözően nézünk egymásra, és egyszer túl nyilvánvaló is volt – majdnem csókolóztunk. Hugh és én úgy voltunk vele, hogy miért is ne, szóval megkérdeztük Bryan-t.” – mondta Mikkelsen.

1153-other-12499-2-10-20180615.jpg

Fuller szerint túlságosan is egyértelmű lett volna, ha Hannibal és Will Graham egy csókkal zárják karakterútjukat, és később Mikkelsen egyet is értett a készítővel ezügyben, viszont a dán karakterszínész azt is hozzátette, hogy nem maga a csók lett volna a lényeg.

„Szerintem kicsit túlságosan is eljátszottunk a gondolattal. A Hannibal-rajongók is ezt akarták, sőt azóta visszaköszön a csók motívuma rajongói oldalakon, és teljesen igazuk van, mert a két karakter nagyon szoros kapcsolatban voltak. Viszont azt nem szerettük volna, ha fizikai szempontból is ez tükröződne, mert túlmutatott rajtunk a kettejük kapcsolata.” – tette hozzá Mikkelsen.

A Hannibal negyedik szezonjáról szóló pletykákat erősítette az, hogy a sorozat tavaly nyáron a Netflix-re került, és tovább szította a rajongótáborban lévő tüzet az, hogy Mikkelsen többször kijelentette, hogy mind a készítők, mind pedig ő nagyon szívesen visszatérne Hannibal Lecter világába.

„Nagyon nehéz dolgunk volt minden forgatási héten, mert volt úgy, hogy a forgatókönyvek is az utolsó pillanatban érkeztek meg. Televíziózás szempontjából nagyon alapos munkát végeztünk. Magas színvonalú, intellektuális történetmesélést alkalmaztunk. A monológok érzékiek, művésziek voltak, szinte klasszikus zenéhez hasonlíthatóak.” – mondta a dán színész.

associated.jpg

Annak ellenére, hogy kultsorozattá vált a Hannibal, az NBC nézőszámai az első szezon évadpremierjéhez képest folyamatosan és drasztikusan csökkentek, így 2015-ben a csatorna törölte a növekvő gyártási költségű, ám kritikailag elismert sorozatot a műsoráról.

„Meg kellett tanulnunk keveset japánul, magyarul és egyéb kultúrák szókincséből, amikről még sosem hallottunk. Sokszor volt, hogy hosszú szövegetek két óra alatt kellett megtanulnunk. Viszont mindennek ellenére nagyon szeretnék visszamenni. Mindenki vissza akar menni, még akkor is, ha csak egy utolsó évad erejéig, de nagyon bízunk abban, hogy megfelelően, meglepően és pazarul be tudnánk fejezni a sorozatot.” – fejezte be Mikkelsen.

Ha vissza is tér a Hannibal, nem a közeljövőben kerül rá sor. Bár Bryan Fuller az Amerikai istenek készítője is volt, míg a Starz ki nem húzta a dugót ugyancsak a harmadik évad után a Neil Gaiman könyve nyomán készülő sorozatból, az író-rendező egyaránt elfoglalt a Star Trek: Discovery munkálataival.

Mikkelsen nemrég szerepelt a Chaos Walking-ban és az Oscar-jelölt Még egy kört mindenkinekben, s további kismillió produkcióban van benne, s köztük Johnny Depp karakterét váltotta a Legendás állatok 3-ban, szerepel a The Billion Dollar Spy-ban és feltehetőleg az Indiana Jones 5 főgonoszát is ő fogja alakítani, azonban a rajongói lelkesedés és kitartás a közelmúltban azt is elérte, hogy a Warner 70 millió dollárt adjon a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligájára, így kijelenthetjük, hogy bármi megtörténhet.

Szólj hozzá

érdekes hírek harrison ford homoszexualitás star wars star trek hír érdekesség friss pókember hannibal neil gaiman érdekességek indiana jones zack snyder edward norton jodie foster justice league anthony hopkins netflix laurence fishburne bryan fuller sorozatajánló hugh dancy igazság ligája thomas vinterberg amerikai istenek oscar-díj tom holland benedict cumberbatch doctor strange chaos walking armie hammer Mads Mikkelsen indiana jones 5 zsivány egyes cineart cineartblog még egy kört mindenkinek csókjelenet