2020. nov 21.

Előzetest kapott az Oscar esélyesnek induló "Egy éjszaka Miamiban"

írta: Csurilla Dániel
Előzetest kapott az Oscar esélyesnek induló "Egy éjszaka Miamiban"

Regina King rendezői bemutatkozása egy kitalált éjszaka 1964-ben, mikor összefut Malcolm X, Muhammad Ali, Jim Brown és Sam Cooke. Az Egy éjszaka Miami-ban (One Night in Miami) forgalmazója az Amazon Prime, és erőteljes Oscar-esélyekkel bír a film. A film Kemp Powers azonos című színdarabjának adaptációja, mely ugyancsak elismert maga területén. A színdarabíró jegyzi a forgatókönyvet.

A kritikusok imádják, és a Rotten Tomatoes kritikaösszesítő oldalon jelenleg 97%-on áll King filmje. Az érdekes, ám fiktív premissza 1964. február 25-én, Miami-ban játszódik, miszerint Cassius Clay (később Ali) csatlakozik Jim Brown, Sam Cooke és Malcolm X társaságához egy hotelszobában, hogy megvitassák felelősségvállalásukat fekete amerikai férfiként a polgárjogi mozgalmak kapcsán. A Malcolm X-et megformáló Kingsley Ben-Adir alakítását különösképp kiemelném, ugyanis komoly díjakra számíthat a film mellett az ifjú színész is. Egyelőre a függetlenfilmes Gotham Awards jelölte Ben-Adir-t két különböző kategóriában.

Az Egy éjszaka Miami-ban szeptemberben mutatkozott be Velencében. Az Egyesült Államokban 2020. december 25-én az Oscar-kvalifikáció miatt limitált kópiaszámmal, kibővítve és világpremier terén azonban csak 2021. január 15-én láthatjuk a filmet.

onim_d11_0040_grade-6-e1599254525577.jpg

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek előzetes film premier mozi oscar színház trailer hír amazon bemutató érdekesség martin luther king friss dráma tarantino színdarab érdekességek megjelenés filmajánló quentin tarantino james brown adaptáció hatvanas évek malcolm x cassius clay oscar-díj regina king oscar-jelölés cineart volt egyszer egy hollywood cineartblog oscar-esély díjfilm gotham awards mohammad ali kingsley ben-adir