2020. dec 28.

Bemutató dátumot kapott a Mad Max: Furiosa

írta: Csurilla Dániel
Bemutató dátumot kapott a Mad Max: Furiosa

furiosa-anya-taylor-joy-2.jpg

Október közepén értesültünk arról, hogy az évek óta fejlesztési pokolban lévő Furiosa-film, mely egyfajta testvértörténete a 2015-ös Mad Max: A harag útja megasikernek, megtalálta főszereplőjét Az új mutánsok és A vezércsel sztárjának, Anya Taylor-Joy képében. Furiosa karakterét öt éve Charlize Theron alakította. A Furiosa 2023. június 23-án kerül mozikba világszerte.

A WarnerBros. bejelentette, hogy a Furiosa rendezésére visszatér George Miller, azonban először befejezi nagyszabású kosztümös drámájának, a Three Thousand Years of Longing-nak munkálatait, minek főszereplői Idris Elba és Tilda Swinton. A Mad Max-spinoff-ban Taylor-Joy mellett kiemelt szerepet kap majd Chris Hemsworth és Yayha Abdul-Mateen II (Watchmen, A chicagói 7-ek tárgyalása).

furiosa-cast.jpg

További értesülések szerint a bejelentett HBO Max-on bemütáló 2021-es Warner-filmpalettával ellentétben a Furiosa mindenáron mozikban fog bemutatkozni. A WarnerBros. további két filmnek, a Looney Tunes-féle Coyote vs. Acme (Kengyelfutó gyalogkakukk) élőszereplős filmnek is bejelentette a premierjét (2023.július 21.), illetve a készülő Bíborszínnek 2023. december 20-ra tűzte ki a bemutatóját.

Animációs téren a Looney Tunes-filmek legékesebb példánya a Space Jam – Zűr az űrben, melynek folytatása 2021-ben érkezik. Hogy milyen minőségű lesz és milyen indíttatású a Kengyelfutó gyalogkakukk-feldolgozás, azt nem tudjuk. A Bíborszín 1985-ben Steven Spielberg rendezésében hatalmas kritikai és nézői sikernek örvendett, s 11 Oscar-jelölést tudhat a magáénak.

charlize-theron-wile-e-coyote-whoopi-goldberg-02-700x400-1.jpg

A Furiosa további szereplői minden bizonnyal az elkövetkező hónapokban fognak kiderülni, azonban sem Tom Hardy, sem Charlize Theron színészi részvételére nem érdemes számítani.

 

Szólj hozzá

blog érdekes hírek ajánló film premier hbo hír mátrix bemutató érdekesség friss marvel érdekességek warner keanu reeves charlize theron mad max watchmen steven spielberg george miller tilda swinton dűne idris elba tom hardy chris hemsworth bosszúállók kengyelfutó gyalogkakukk jason momoa looney tunes denis villeneuve furiosa anya taylor-joy timothée chalamet cineart cineartblog hbo max a vezércsel queens gambit willie a prérifarkas