2021. jan 22.

A Netflix-nek már 200 millió előfizetője van

írta: Csurilla Dániel
A Netflix-nek már 200 millió előfizetője van

0207netflix.jpg

Hollywood első olyan streaming szolgáltatója a Netflix, amely több mint 200 millió fizető feliratkozóval rendelkezik.

A cég közzétette, hogy 2020 utolsó negyedévében 8,5 millióval bővült a feliratkozók száma, ami túlmutat a becsült 6 milliós feliratkozószámon. A Wall Street elvárásait felülmúlva 6,64 milliárd dolláros bevételre tett szert a Netflix tavaly. A Variety értesülései szerint a teljes 2020-as évben 36,6 millió feliratkozót szerzett a csatorna.

2020 októberében több országban megnövekedett a Netflix havidíja, és számos területen eltörölték a próbaidőszakot – köztük az Egyesült Államokban. Érdekesség, hogy az új feliratkozószám 83%-a az USA területén kívülről érkezett a szolgáltatóhoz, amely annak köszönhető, hogy megnőtt az igény a nemzetközi produkciók gyártására.

A korona, A vezércsel és A Bridgerton család hatalmas sikernek örvendhetett, és az utóbbi sorozatot 62 millió készüléken tekintették meg a premiert követő első négy héten. A Netflix közzétette, hogy 500 film, sorozat és televíziós tartalmon gyártása tart az utómunka fázisában. Ezen projektek közül 71 eredeti gyártású film kerül 2021-ben bemutatásra, és ez a befektetés 19 milliárd dollárba kerül a streaming csatornának. Kiemelendő, hogy a sorozatok gyártása szempontjából mindössze a szériák kétharmadát folytatja a szolgáltató.

A Netflix legnézettebb filmjei ITT tekinthetően meg.

Kiemelkedő filmek a Red Notice, a Don’t Look Up, az Escape from Spiderhead, a Sweet Girl, valamint A bűnös-remake. Az éven bemutatásra kerül a Vaják, a Stranger Things, az Ozark és számos további sikersorozat következő szezonja, azonban ezek kapcsán egyelőre nem nyilatkozott a Netflix.

Szólj hozzá

streaming érdekes hírek sorozat film premier office hír bemutató érdekesség érdekességek charlize theron mad max jake gyllenhaal christian bale filmajánló leonardo dicaprio jóbarátok netflix the witcher ryan reynolds chris evans amy adams sorozatajánló dwayne johnson chris hemsworth jason momoa jennifer lawrence vaják henry cavill ozark gal gadot a korona cineart millie bobby brown cineartblog strager things a vezércsel queens gambit bridgerton