2021. feb 05.

Wakanda sorozat készül a DisneyPlus-ra

írta: Csurilla Dániel
Wakanda sorozat készül a DisneyPlus-ra

pivk.jpg

A Disney+ öt évre szóló szerződést kötött Ryan Coogler-rel, a Fekete Párduc rendezőjével, melynek része egy Wakanda spinoff-sorozat, ami a címszereplő afrikai királyságról fog szólni. Coogler produkciós cége, a Proximity Media egyaránt tartalmak gyártásába kezd a Disney fennhatósága alá tartozó ABC és Hulu számára is.

A Wakanda tévésorozat a tizenkettedik Marvel széria lesz, mely bejelentésre került az utóbbi hónapokban. Az első MCU sorozat a WandaVízió, mely jelenleg is fut a Disney+ oldalán, azonban márciusban érkezik a The Falcon and the Winter Soldier, illetve májusban kapunk egy Loki spinoff-sorozatot is. Ezzel egyidőben készül a Moon Knight sorozat Budapesten, forog a Hawkeye széria az Egyesült Államokban, és minden bizonnyal még idén érkezik a What If…? animációs antológiasorozat.  

090220-black-panther-chadwick-boseman-disney.jpg

Coogler jelenleg a Fekete Párduc 2 forgatókönyvének átírásán dolgozik Chadwick Boseman elvesztése után. A film idén nyáron kezd forogni. Kevin Feige, a Marvel elnöke bejelentette korábban, hogy Boseman-t nem fogják leváltani egy másik színészre, azonban CGI által sem kerül felélesztésre a Fekete Párduc sztárja.

A Wakanda-sorozat elkészülte nagy mértékben függ a további Marvel-szériák sikerétől, illetve a Fekete Párduc 2 fogadtatásától, ugyanakkor könnyedén elképzelhető, hogy az elkövetkező években már vissza is térhetünk a Wakandai Királyságba.

Szólj hozzá

hírek hír disney rocky érdekesség friss sylvester stallone marvel scarlett johansson érdekességek loki filmajánló creed ryan reynolds chris evans robert downey jr. avengers mark ruffalo sorozatajánló paul bettany chris hemsworth bosszúállók jeremy renner fekete párduc black panther hawkeye oscar isaac tom hiddleston elizabeth olsen Samuel L. Jackson chris pratt ryan coogler Michael B. Jordan chadwick boseman cineart disney+ cineartblog fekete párduc 2 wandavision wandavízió