2021. feb 01.

Michael B. Jordan visszatérne a Fekete Párduc 2-ben

írta: Csurilla Dániel
Michael B. Jordan visszatérne a Fekete Párduc 2-ben

black_panther_best_marvel_villain_michael_b_jordan.jpg

Habár a szuperhősfilmek leggyakrabban visszatérő hibája a gyenge főgonosz, számos pozitív példát hozhatunk fel Heath Ledger Joker-ét, Josh Brolin Thanos-át és Michael B. Jordan Killmonger-ét beleértve. A Fekete Párduc rosszfiújaként Jordan remekelt a félig Hamlet-re, félig Az oroszlánkirályra hajazó leszámolásban, és elképzelhető, hogy a karakter visszatér az MCU-ba, legalábbis Michael B. Jordan ezt szeretné.

A People magazinnal adott nyilatkozatában Jordan megnyílt Chadwick Boseman tragikus elvesztése és a Fekete Párduc-franchise jövője kapcsán. A színész elárulta, hogy szívesen visszatérne Killmonger szerepében, amennyiben a forgatókönyv megköveteli.

„A történet nagyon közel áll hozzám, és rendkívül drága a szívemnek nyilvánvaló okoknál fogja. Szörnyen nehéz volt átvészelni az előző évet, mivel olyan személyt veszítettem el, akit nagyon szerettem. A filmek szempontjából szintén lesújtó volt hallani mindezt.” – mondta a Creed színésze.

Chadwick Boseman utolsó két filmszerepe a Spike Lee-féle Az 5 bajtárs egyik fontos mellékszerepe és a Ma Rainey: A blues nagyasszonya főszerepe volt. Mindkét film szempontjából jelentős Oscar-esélyekre számíthatunk a néhai színész kapcsán.

black-panther-chadwick-boseman-michael-b-jordan-750x400.jpg

„Olyan karaktert játszani, akit nagyon szeretek, olyan rendezővel dolgozni, akit imádok, és olyan közeggel lenni, akik szinte a családom, minden pénzt megér. Egy valódi családot alkottunk. Ha visszatérhetnék a Fekete Párduc világába, annak nagyon örülnék, és semmiképp sem vetném el.” – tette hozzá Jordan.

Kevin Feige korábban megerősítette, hogy Boseman T’Challa-ja nem lesz lecserélve, sem pedig CGI által feltámasztva, így felvetődik a kérdés, hogy ki lesz Wakanda védelmezője a 2022. július 8-án érkező folytatásban. A Fekete Párduc 2 rendezőjének, Ryan Coogler-nek az eddigi összes filmjében fontos szerepet vállalt Jordan, és könnyedén lehet, hogy valóban visszatérhet a szuperhősfilmhez a színész, mely idén júliusban kezd forogni. Mindazonáltal elképzelhető, hogy a Shuri-t alakító Letitia Wright veszi át a stafétát.

Jordan részéről azonban számos filmterv közeleg. A Tom Clancy írása nyomán készült, régen leforgatott Without Remorse az egyik ilyen projekt, mely egyébként a Paramount-tól elkerülve végül az Amazon-on debütál, azonban a bejelentett Creed III rendezője és főszereplője is lesz a színész.

Szólj hozzá

érdekes hírek harrison ford premier hír bemutató rocky érdekesség joker sylvester stallone marvel érdekességek ben affleck heath ledger christian bale creed christopher nolan josh brolin spike lee a sötét lovag avengers tom clancy chris pine jack ryan bosszúállók fekete párduc black panther oscar-díj kevin feige ryan coogler John Krasinski Michael B. Jordan chadwick boseman letitia wright cineart apollo creed adonis creed cineartblog fekete párduc 2 without remorse