2020. nov 25.

David Fincher új filmjében majdnem Kevin Spacey és Jodie Foster játszotta a főszerepet

írta: Csurilla Dániel
David Fincher új filmjében majdnem Kevin Spacey és Jodie Foster játszotta a főszerepet

kevin-spacey-jodie-foster-700x350.jpg

David Fincher perfekcionista rendezői metódusát nem kell senkinek bemutatni. A néhai édesapja, Jack Fincher által írt Mank forgatókönyvét évtizedeken át próbálta a rendező tető alá hozni, és a kilencvenes években olyan sztárok játszották volna a főszerepeket, mint Kevin Spacey és Jodie Foster. A rendezőnek ráadásul „utómunkában kellett volna fekete-fehérré tennie” a filmet, mely végül elkészült Gary Oldman és a Netflix közreműködésével.

Fincher együtt dolgozott a botrányai miatt Hollywood-ból száműzött Spacey-vel a Hetedik c. filmben, illetve Foster-rel a Pánikszobában. A két színész a címszereplőt, illetve a femme fatale karakterét alakította volna, mely szerepek végül Gary Oldman-hez, illetve Amanda Seyfried-hoz kerültek. Fincher elárulta, nagyon örül, hogy végre elkészült a Mank, és elégedett a Netflix-szel való közös munkával kapcsolatban.

4aaebc78-d59c-48da-a476-b6f9a7655eed-mank.jpg

Sosem voltam még boldogabb, mint most, hogy a Netflix-szel dolgozhatok. Egy kész filmes tárházat építenek. Nagyon örülök, hogy az olyan filmeknek, mint a Mank van hol létezniük. Az ilyen filmek sosem készülnének el más stúdióknál, ahogyan azok a nyári szuperhősfilmeket és a téli díjfilmeket jobban preferálják.” – mondta a stúdiórendszerből kiábrándult Fincher, kinek filmje jelenleg is erőteljes kritikákat kap.

Fincher a Netflix-en egy exklúzív, négy évre szóló szerződést írt alá, így valószínű, hogy a rendező további filmjei is a streaming óriás oldalán debütálnak majd. A Mank egyike az év legígéretesebb Oscar-várományos filmjeinek.

A Mank 2020. december 4-én debütál a Netflix-en világszerte.

Szólj hozzá

blog érdekes hírek előzetes premier mozi oscar trailer hír disney bemutató érdekesség friss marvel hetedik érdekességek brad pitt kevin spacey filmajánló jodie foster morgan freeman jared leto netflix orson welles pánikszoba david fincher gary oldman avengers kristen stewart amanda seyfried bosszúállók aranypolgár mank cineart cineartblog jack fincher oscar-esély oscar-film díjfilm stúdiórendszer