2020. dec 21.

Botrány van kialakulóban Mundruczó Kornél filmje körül!

írta: Csurilla Dániel
Botrány van kialakulóban Mundruczó Kornél filmje körül!

3000_1.jpeg

Az előző év egyik kiemelkedő függetlenfilmjével, a Honey Boy c. életrajzi dramedy-vel forgatókönyvíróként a köztudatba visszatérő Shia LaBeouf egy újabb nagy dobása lehetett volna Mundruczó Kornél első külföldi filmje, a Pieces of a Woman, azonban egy újabb botrány miatt a Netflix kihagyja a színészt a díjkvalifikációs kampányból.

A New York Times leleplező cikke miatt nem nevezhet díjakra LaBeouf, akit ex-barátnője (FKA Twigs) érzelmi, fizikális és szexuális bántalmazással vádolja. Így a Netflix teljesen eltűntette a színész nevét a ’For Your Consideration’ díjkampányból, illetve a Pieces of a Woman szinopszisából, s erőteljesen terjeszti fel helyette Vanessa Kirby-t, a film női főszereplőjét.

1331093_piecesofawoman_46589.jpg

Meg nem erősített források szerint az éveken keresztül alkoholizmussal és drogfüggőséggel küzdő LaBeouf egyébként sem lett volna a része a díjkvalifikációs reklámnak, s helyette a film női mellékszereplője, Ellen Burstyn, Mundruczó és Wéber Kata (forgatókönyv) teljesítményére reflektált volna a streaming csatorna. LaBeouf állítólagos abúzusát volt barátnője irányába nem csupán a Netflix támadja, hanem a fent említett Honey Boy rendezője, Alma Har’el is „mélységesen elítéli”.

A Pieces of a Woman a Velencei Filmfesztiválon elnyerte a legjobb filmnek járó elismerést és a legjobb női főszereplő díját, mely Vanessa Kirby-nek dukált. A forgatókönyvet Wéber Kata saját élményei alapján írta. A film 2021. január 7-én debütál a Netflix-en.

 

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek ajánló mozi oscar drog fesztivál hír alkohol botrány érdekesség friss alkoholizmus érdekességek transformers szexuális zaklatás zaklatás shia labeouf filmajánló michael bay filmfesztivál magyar film netflix mundruczó kornél abúzus drogfüggőség wéber kata fehér isten fesztiválfilm heti filmajánló cineart vanessa kirby cineartblog honey boy pieces of a woman