2021. jan 12.

Rendeződik a Warner Bros és a Legendary Pictures vitája

írta: Csurilla Dániel
Rendeződik a Warner Bros és a Legendary Pictures vitája

Értesülésünk szerint a hatalmas Warner-bejelentések fényében, melyek szerint az összes 2021-es Warner Bros gyártásában készült film egyszerre debütál mozikban és az HBO Max streaming oldalon, a Netflix 200-225 millió dollárt ajánlott fel a WarnerMedia-nak a Godzilla vs Kong forgalmazási jogaiért.

warner-legend-600x264_1.jpg

A Legendary Pictures, mely a szörnyfilm költségvetésének 75%-át finanszírozta, perbe indult az anyacéggel szemben, és számtalan filmkészítő (Villeneuve, Nolan), illetve mozilánc mellett támadta a stúdiót annak okán, hogy nem egyeztetett a produkciós céggel és a filmkészítőkkel a bemutatói stratégiát illetően.

Most azonban a Warner Bros és a Legendary között befejeződni látszanak a tárgyalások a filmbemutatót illetően, viszont annak ellenére, hogy várható megegyezés született a Godzilla vs. Kong kapcsán, az októberi bemutatóra váró Dűne esetében – minek szintén a Legendary a produkciós cége – nincs értesülésünk tárgyalásról.

Számtalan bennfentes erősítette meg az utóbbi hónapokban a Warner körüli botrány kiváltó okát, miszerint előzetes tárgyalások nem történtek a filmbemutatókat és a bevételből adódó részesedéseket illetően, ahogyan a produkciós cégek is kimaradtak az egyeztetésekből.

godzilla-vs-kong-1224469-1280x0_1.jpeg

Az esetleges megegyezés a Warner és a Legendary között lehetőséget nyitna fegyverszünetre, azonban amíg nem születik kompromisszum, addig a jogi harc folytatódhat, és komoly anyagi következménnyel zárulhat. Amennyiben a Warner belátja bűnösségét, úgy nem csupán a Godzilla vs. Kong és a Dűne készítői követelhetnek igazságot, hanem Lana Wachowski is a decemberi bemutatóra váró Mátrix 4 okán.

Hivatalosan az Adam Wingard (Death Note) rendezésében készült Godzilla vs. Kong 2021. május 21-én kerülhet mozikba – és streamingre –, mely azt jelenti, hogy két héttel a Fekete Özvegy bemutatója után, és egy héttel a Halálos iramban 9 előtt debütál a szörnyfilm.

 

Szólj hozzá

streaming érdekes hírek mozi hbo hír bemutató érdekesség friss matrix batman marvel legendary érdekességek warner keanu reeves dune filmajánló christopher nolan death note netflix josh brolin dűne halálos iramban robert pattinson blade runner fekete özvegy denis villeneuve tenet Jason Momoa stranger things szárnyas fejvadász 2049 timothée chalamet cineart millie bobby brown cineartblog hbo max szárnyas fejvadás godzilla vs kong matrix 4