2020. dec 10.

Christopher Nolan beszólt az HBO Max-nak

írta: Csurilla Dániel
Christopher Nolan beszólt az HBO Max-nak

A Warner gyakorlatilag megváltoztatta a 2021-es mozis évet az előző heti bejelentésével, mely szerint egyszerre debütálnak a stúdió filmjei streaming-en az HBO Max oldalán, illetve mozikban világszerte, és perbe kényszerítette ezzel eddigi produkciós partnerét, a Legendary Pictures-t a Godzilla vs. Kong és a Dűne miatt. Most Christopher Nolan is kifejtette véleményét az ellentmondásos stratégia kapcsán.

_114057007_nolanreuters.jpg

A filmipar legnagyobb készítői és legfontosabb sztárjai mentek el úgy aludni, hogy a legnagyszerűbb filmstúdiónak dolgoznak, majd azzal keltek fel, hogy valójában mindvégig a legrosszabb streaming szolgáltató adott nekik munkát.” – mondta Nolan a The Hollywood Reporter-nek adott nyilatkozatának.

„A Warner Bros. fantasztikusan kiforrott stratégiája volt, hogy bemutassa a széles közönségnek filmejit mind mozikban, mind lakossági forgalmazásban, és amint mi most beszélünk, jelenleg ők úgy rontanak el mindent.” – tette hozzá a rendező, majd ezzel folytatta: „Azt sem tudják felfogni, mit veszíthetnek. Ennek a döntésnek nincs semmi gazdasági értelme, és még a legsilányabb befektető a Wall Street-en is különbséget tud tenni forgalmazási stratégia és forradalmi marhaság között.”

christopher-nolan-cast-john-david-washington-in-tenet-while-watching_0246xhresize1200.jpeg

Az ET Online interjújában Nolan azt mondta a Tenet DVD és Blu-Ray bemutatójával kapcsolatban hétfőn, hogy: „Hatalmas a botrány a döntés kapcsán, mert senkivel nem lett leközölve. Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon kusza az egész. Egy csali, ha úgy tetszik. Nem kezelhetik így a filmkészítőket és a sztárokat, sem azokat, akik ezeken a filmeken dolgoztak. Megérdemli mindenki, hogy tárgyaljanak velük, hogy beszéljen hozzájuk a stúdió annak kapcsán, amit fontolgat.”

Mivel Nolan rendkívül elkötelezett a moziélmény szempontjából, így érthető a kiakadása. Azonban az ő helyzetéhez tartozik, hogy azért is sürgette a Warner a Tenet bemutatóját, mert exkluzív mozis debütálásról és 20%-os bevételi részesedésről írtak alá Christopher Nolan esetében szerződést. A film 359 millió dollárt hozott világszerte, melyből Nolan-nak a film anyagi bukása ellenére majd 72 millió dollár ütötte a markát.

A Tenet 2020. december 15-én debütál lakossági forgalmazásban. A film minősége ellenére azonban rendkívül esélyes Nolan a 93. Oscar-gálán technikai díjakra, melyet már kifejtettünk egy korábbi cikkünkben.

Szólj hozzá

blog streaming érdekes hírek ajánló film premier mozi hbo star wars hír érdekesség friss batman érdekességek filmajánló josh brolin nolan dűne robert pattinson interstellar csillagok között bosszúállók jason momoa oscar isaac tenet Christopher Nolan Matthew McConaughey dave bautista a galaxis őrzői timothée chalamet cineart john david washington skywalker kora cineartblog hbo max wonder woman 1984 godzilla vs kong