2021. jan 26.

Zack Snyder elárulta, miért távozott az Igazság Ligájából

írta: Csurilla Dániel
Zack Snyder elárulta, miért távozott az Igazság Ligájából

file-20171123-17988-1x7442.png

Az Igazság Ligája mozifilmet övező rasszizmus-botrány, a rendezőváltás és a folyamatos csúszása, tologatása a Snyder Vágatnak mind megmérgezik a rajongók érdeklődését a minisorozatból lett négyórás nagyjátékfilm iránt.

Mikor Joss Whedon-t jelentette be a Warner Bros az Igazság Ligájából távozó Zack Snyder utódjának, mindenki úgy tudta, hogy az eredeti rendező azért hagyta ott a 300 millió dolláros blockbuster utómunkálatait, mert a lánya öngyilkosságot követett el. Azonban ezzel egyidőben folyamatos pletykák terjengtek arról, hogy mi Snyder távozásának valódi oka, illetve a rajongók azt is megkérdőjelezték, mennyire Zack Snyder víziója az elkészül szuperhősfilm, és mennyire a Warner gyártmánya.

A CinemaBlend értesülései szerint Snyder arról beszélt, miért hagyta ott az Igazság Ligája utómunkálatait valójában. Kontextusba helyezve annak ellenére, hogy Snyder neve szerepel a rendező fejléc alatt, a Warner és Whedon erőteljesen átdolgozta, átírta és újravágta a filmet. Ez súlyos tónusváltást eredményezett a stúdió részéről, ami sokkal inkább volt érdekelt egy Bosszúállók-filmet készíteni, mint egy Igazság Ligája-mozit.

batman-v-superman-dawn-of-justice-e3e324e0-3f5b-11e7-b7e5-3de2b6485255_orig.jpg

Akkoriban elegem volt az egészből. Meg kellett felelnem a családomnak, és belefáradtam a stúdió baromságaiba. Fontosabb volt, hogy a családommal legyek, és segítsem őket a gyógyulásban.” – mondta Snyder.

„Arra már nem volt energiám, hogy harcoljak a stúdióval, és küzdjek a filmemért. Szó szerint semmi kedvem nem volt hozzá. Szerintem ez a valódi oka a távozásomnak. Egy másik világban maradtam volna, és megpróbáltam volna a küzdelmet. Biztos vagyok benne, hogy legalább megpróbáltam volna… Végsősoron minden film elkészülte egyfajta küzdelem, nem?” – tette hozzá Zack Snyder.

„Ehhez voltam szokva. De akkor nem volt hozzá semmi lelki erőm. Nem tudtam harcolni a filmemért. Teljesen megtört a családomat ért tragédia, és annyira viszont nem érdekelt a film.” – fejezte be az Igazság Ligája rendezője.

A stúdió azonban beleegyezett abba, hogy további 70 millió dollárral támogassa az Igazság Ligája rendezői változatát, és eredetileg négyrészes minisorozatnak készült, azonban Snyder megerősítette, hogy az immár 370 millió dollárba kerülő projekt valójában nagyjátékfilm. A fáradhatatlan rajongótábor elérte, amit akart, és Snyder ismét az Igazság Ligájának utómunkálataival van elfoglalva.

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Jason Momoa, Ezra Miller, Ray Fisher, Jesse Eisenberg, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Joe Manganiello, Willem Dafoe, Amber Heard és Jared Leto visszatér az Igazság Ligája erősen korhatáros Snyder Vágatában, amely a híresztelések szerint márciusban debütál az HBO Max oldalán.

Szólj hozzá

érdekes hírek előzetes sorozat joss whedon jeremy irons superman hír érdekesség batman érdekességek ben affleck johnny depp filmajánló jared leto justice league witcher avengers willem dafoe amy adams amber heard wonder woman jesse eisenberg j.k. simmons jason momoa igazság ligája aquaman vaják henry cavill Bosszúállók ezra miller gal gadot Mads Mikkelsen legendás állatok ray fisher cineart cineartblog snyder cut zack snyer snyder vágat