2021. ápr 15.

Justin Timberlake Apple TV+ sorozatot készít

írta: Csurilla Dániel
Justin Timberlake Apple TV+ sorozatot készít

36247267_2770257_01f304914bb105845426b050f3a052f8_wm.jpg

Az Apple TV+ égisze alatt remake sorozat készül a George Clooney rendezői debütálásaként és Sam Rockwell első nagy főszerepeként fémjelzett Egy veszedelmes elme vallomásaiból, melynek adaptált forgatókönyvét Charlie Kaufman (Adaptáció, A befejezésen gondolkozom) írta.

Az Egy veszedelmes elme vallomásai sorozat főszereplője Justin Timberlake lesz, aki a Gong Show notórius házigazdájának szerepében, Chuck Barris karaktereként tündökölhet a képernyőkön. A megtörtént események által inspirált, ám erőteljesen fikciós történet az 1960-as években játszódik, amikor Barris-t saját bevallása szerint toborzás alá veszi a CIA, hogy bérgyilkost csináljon belőle. Barris azonos című memoárja számos ellentmondást szült tényferdítő mivolta okán.

confessions-of-a-dangerous-mind.jpg

Bár a 2002-ben készült film nem aratott jelentős kritikai sikert, és meghatározó bukás volt, Sam Rockwell az akkori Berlinale Legjobb Férfiszínészének járó díját vihette haza, és azóta az Egy veszedelmes elme vallomásai egyfajta kultuszfilmmé vált.

Az Apple TV+ megnyerte a licitháborút, mely az Egy veszedelmes elme vallomásaiért folyt. A sorozatot a Ray Donovan készítője, David Hollander készíti, míg a pilot epizódért A törvény embere és a Vasököl írója, Jon Worley felel. A produkciós feltehetőleg még idén kezdetét veszi, hogy 2022-ben debütálhasson a sorozat. Timberlake részvétele erőteljesen élmezőnybe sodorja a produkciót.

apple_big-1.jpg

Az Apple streaming szolgáltatója elkötelezett az eredeti tartalmak gyártásában, melyről tanúskodik a Ridley Scott által rendezendő, Joaquin Phoenix főszereplésével készülő Kitbag, a Martin Scorsese-Leonardo DiCaprio-Robert De Niro projekt, a Megfojtott virágok, a Lord-Miller vígjátéksorozat, a Seth Rogen-féle széria, a Zöld könyv rendezőjének új sorozata, Sofia Coppola és Taron Egerton szériája, valamint a Timberlake főszereplésével készült Palmer és a Tom Holland nevével fémjelzett Cherry.

Szólj hozzá

apple hírek premier hír cherry érdekesség joker justin timberlake érdekességek brad pitt george clooney matt damon drew barrymore viggo mortensen filmajánló al pacino robert de niro martin scorsese leonardo dicaprio ridley scott seth rogen joaquin phoenix francis ford coppola palmer marlon brando sam rockwell sofia coppola sorozatajánló charlie kaufman a keresztapa zöld könyv tom holland iPhone rocketman kingsman taron egerton cineart egy veszedelmes elme vallomásai cineartblog apple tv+