2021. jan 25.

Liam Neeson lehet Zeusz a Wonder Woman 3-ban?

írta: Csurilla Dániel
Liam Neeson lehet Zeusz a Wonder Woman 3-ban?

Nemrég arról számoltunk be, hogy Liam Neeson hamarosan végleg abbahagyja az akciófilmek készítését, hogy drámai szerepeket vállalhasson, azonban az ír színész arról is beszélt, hogy nagyon szívesen eljátszaná Qui-Gon Jinn-t a Kenobi-sorozatban. Most Neeson azt nyilatkozta, hogy egyaránt nagy örömmel térne vissza az Olümposzra.

neeson_wide-3d73597ef1376486ceb43f134e5845377cbcaa55-s800-c85.jpg

A titánok harca és A titánok haragja után sok évvel azt mondta a színész, hogy érdekesnek tartja Zeusz karakterét, és a sors is afelé sodorja, hogy ismét eljátssza a főistent egy esetleges A titánok harca 3-ban, vagy akár egy bizonyos szuperhősfilmben, ami egyaránt foglalkozik az ókori mitológiával.

„Zeusz nagyon érdekel. Mármint az isten. Van valami különösen érdekfeszítő abban, hogy az istenek istenét játszhatom, már ha értitek, mire gondolok. Nagyon inspirált a karakter. Van egy fehérfejű rétisasa, ami mindig a trónon ül, és szerintem ez nagyon vicces. Amikor Manhattan-be utaztam, láttam egy rétisast, amint egy szarvason lakmározik.” – mondta a színész.

Elképzelhető, hogy van valami sorsszerűség az anekdotában, viszont míg A titánok harca 2010-ben a 3D-s hullámnak köszönhetően hatalmasat aratott a maga 493 millió dolláros bevételével, addig A titánok haragja már csak 302 millió dollárt szerzett, és ezzel csúfosan alulmúlta az elvárásokat. A Warner Bros pedig jelen esetben minden garantált franchise-terméket megragad, hogy túléljen, és A titánok harca-filmek közel sem a legnépszerűbbek a talonban.

liam-neeson.jpg

„Nagyon meghatott, amikor láttam, hogy a Wonder Woman-ben szerepelnek az ősi istenek. Bevallom, hogy konkrétan nem láttam a két szuperhősfilmet, azonban annak nagyon örülnék, ha mondjuk eljátszhatnám Gal Gadot apukáját. Fel kell hívnom az ügynökömet.” – tette hozzá játékosan Neeson.

Hogy Patty Jenkins meghallja-e az akciósztár szavait, és van-e lehetőség Neeson számára, hogy A titánok harca-filmeken kívül akár a DC-univerzumban, a bejelentett Wonder Woman 3-ban szerepeljen, arról fogalmunk sincs, viszont izgalmasan hangzik a színész csatlakozásának gondolata a Gal Gadot által vezetett szuperhős-franchisehoz. 

Korábban már több alkalommal kölcsönöztem Qui-Gon Jinn hangját egy pár animációs sorozatban. Nem emlékszem már, hogy mi volt a címük, de benne volt Sam Jackson is Jedi lovagként. Azt hiszem, abból kettőt csináltam. Viszont filmek kapcsán még nem kerestek meg engem az eredeti óta. Nem is nagyon követtem a Star Wars-ot az utóbbi időben, hogy őszinte legyek. Fogalmam sincs, hogy véget érnek-e valaha. Azt hallottam, hogy Harrison Ford karakterével, Han Solo-val is készült egy film, és állítólag nem lett túl jó.” – fejezte be Neeson.

star-wars-qui-gon-jinn-returning-liam-neeson.jpg

A színész a Star Wars: A klónok háborúja három epizódjában kölcsönözte Qui-Gon Jinn hangját, valamint a Skywalker korában hallhattuk élőszereplős formában. Természetesen igazat lehet adni Neeson-nak abból a szempontból, hogy nehezen következő a beavatatlanok számára a kismillió Star Wars-tartalom, ugyanakkor az ír akciósztár pusztán kifejtette, hogy szívesen a része lenne akár a Wonder Woman 3-nak, akár a Kenobi-sorozatban. A jövő még tartogathat meglepetéseket.

Liam Neeson-t legutóbb a Becsületes tolvajban láthattuk akciózni, és jelenleg a bemutatott The Marksman-ben tarol nagyon, viszont a leforgatott The Ice Road-ban és a bejelentett Antal Nimród-akciófilmben (Retribution) szintén szerepet vállalt.

Szólj hozzá

érdekes hírek harrison ford sorozat avatar star wars hír disney fantasy érdekesség antal nimród érdekességek warner george lucas liam neeson taken luke skywalker blockbuster szuperhősfilm elrabolva jj abrams patty jenkins han solo wonder woman mark hamill kenobi a titánok harca adam driver Samuel L. Jackson gal gadot Ewan McGregor daisy ridley Obi-Wan Kenobi cineart skywalker kora cineartblog wonder woman 1984 a titánok haragja wonder woman 3 qui-gon jinn