2021. jan 22.

Christopher Nolan nem készít több filmet a Warner-nek

írta: Csurilla Dániel
Christopher Nolan nem készít több filmet a Warner-nek

capturadepantalla20190128alas31701pm-923f4cb03ef03d473523c6b4db262544-1200x800.jpg

Megrázta a világot a Warner Bros terve, miszerint minden idei filmjét egyszerre mutatja be mozikban és az HBO Max streaming oldalon. A filmkészítők hevesen és egyöntetűen negatív módon reagáltak a váratlan bejelentésre, s többet azt kifogásolták, hogy a stúdió nem egyeztetett sem a rendezőkkel, sem a produkciós cégekkel ez ügyben. Christopher Nolan maga is állást foglalt, és „az egyik legrosszabb streaming csatornánaknevezte az HBO Max-ot.

A Wall Street Journal értesülései szerint „esélytelen”, hogy Nolan ismét a Warner-nél készítsen filmet annak értelmében, hogy a stúdió „elárulta a filmkészítőket”. Bizonytalan, hogy ez miként befolyásolja majd Nolan tervben lévő projektjeit, viszont amennyiben beigazolódik, a Warner egy hatalmas készítőt veszít el.

john-david-washington-in-tenet-alongside-the-warner-bros-logo.jpg

Tagadhatatlan, hogy a Warner Bros és Nolan kapcsolata két évtizeden át töretlenül működött. A 2000-ben bemutatott Memento óta minden Christopher Nolan-filmet a stúdió finanszírozott, beleértve az Eredet, A sötét lovag-trilógia, a Csillagok között, a Dunkirk és a Tenet elkészültét. A rendező hatalmas közönségeket vonzott, melyért a stúdió busásan meg is jutalmazta Nolan-t. Értesüléseink szerint a többszörösen Oscar-jelölt filmkészítő 20%-os bevételi részesedést kapott a Tenet után.

Nolan-t leszámítva talán Quentin Tarantino az egyetlen „szerzői” filmkészítő, akivel a stúdiók mindig kesztyűs kézzel bántak, és a 2017-es Weinstein-botrány után a Ponyvaregény rendezője szintén elpártolt eddigi otthonától. Könnyen elképzelhető, hogy a Sony és a Universal tárt karokkal várná Nolan-t, ha a rendező meglépi a távozást.

A moziélmény, a filmszínházak és a celluloid élvonalas támogatójaként Christopher Nolan eredeti ötleteire 100-200 millió dolláros költségvetésre volt jogosult utóbbi filmjei kapcsán. A Wall Street Journal megbízhatósága kétségtelen, azonban hivatalos megerősítést csupán Nolan következő filmterve által kaphatunk.

Szólj hozzá

érdekes hírek hír érdekesség batman eredet érdekességek brad pitt warner matt damon heath ledger christian bale leonardo dicaprio quentin tarantino michael caine josh brolin harvey weinstein memento anne hathaway a sötét lovag dűne robert pattinson interstellar inception csillagok között tom hardy jason momoa oscar isaac denis villeneuve zendaya dunkirk tenet Matthew McConaughey margot robbie timothée chalamet cineart volt egyszer egy hollywood cineartblog hbo max wonder woman 1984