2021. ápr 15.

Mégiscsak mozikban debütálhat a Dűne

írta: Csurilla Dániel
Mégiscsak mozikban debütálhat a Dűne

eqn_pspxeaungxu.jpg

A legfrissebb értesülések szerint a Warner Bros. bizonytalan abban, hogy egyszerre mutassa-e be mozikban és az HBO Max-on Denis Villeneuve nagyköltségvetésű science fiction filmjét, a Dűnét, avagy kizárólagos mozis premierre számítson.

Korábban a Warner-botrány kiváltotta a teljes filmipar gyűlöletét, feldühödött a Rendezők Céhe, az AMC-mozilánc és a Warner produkciós partnere, a Legendary Pictures is, mely a 165-200 millió dolláros Dűne költségvetésének jelentős részét finanszírozta, ahogyan a Godzilla vs. Kong esetében is tette.

A Szárnyas fejvadász 2049 méltán díjazott direktora, Denis Villeneuve maga is írt egy véleménycikket decemberben a Variety oldalán, melyben nem a Warner-t, hanem a filmstúdiót felvásárló AT&T-t hibáztatja a haszonleső hozzáállásért.

timothee-chalamet-rebecca-ferguson-dune-750x400.jpg

Mindezidáig „sikeresen” kerültek bemutatásra a Warner-filmek mozikban és streamingen egyaránt olyan címekkel, mint a Wonder Woman 1984, az Ördög a részletekben, a Tom és Jerry, a Zack Snyder – Az Igazság Ligája és a Godzilla vs. Kong, azonban az utóbbi kimagasló mozis sikerén felbuzdult a stúdió, és fontolóra vette azt, hogy az októberben debütáló Dűnét mégiscsak kizárólag mozikban mutassa be.

Míg a szintén szimultán debütáló Godzilla vs. Kong immár 300 millió dollárt termelt világszerte, addig a James Gunn által rendezett, korhatáros The Suicide Squad felnőtteknek szánt előzetesét 150 millióan tekintették meg. A számok nyilvánvalóan magasak, és a lassan újrainduló moziipar és nézői igény is bizalomra ad okot.

Jelenleg továbbra is tartalmazza az HBO Max idei műsorkínálata a Dűne képsorait, azonban hamarosan ez a helyzet drasztikusan megváltozhat, mihelyst a további Warner-filmek hasonló sikert érnek el. Bár a Mortal Kombat kevésbé számíthat százmilliós bevételre, a Judas and the Black Messiah jelentős előnnyel indul az Oscar-díjon, és a film sikerén felbátorodhat a filmstúdió.

Olyan nagyköltségvetésű stúdiófilmek, mint az Angelina Jolie főszereplésével készült Those Who Wish Me Dead, a Space Jam 2, a Démonok között 3 és a Mátrix 4 garantált filmsikerek lehetnek, és talán a legtöbb mozizni kívánó a nagyvásznon élvezheti ezeket a filmeket a Dűne mellett.

A film továbbra is október 1-én kerül bemutatásra Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Dave Bautista, Zendaya, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Jason Momoa és Javier Bardem főszereplésével.

Szólj hozzá

hírek premier hír érdekesség friss érdekességek ben affleck keanu reeves zack snyder filmajánló jared leto javier bardem josh brolin mortal kombat dűne james gunn jason momoa igazság ligája oscar isaac denis villeneuve Ryan Gosling Harrison Ford zendaya rebecca ferguson Angelina Jolie pedro pascal dave bautista gal gadot rami malek stranger things szárnyas fejvadász 2049 timothée chalamet cineart millie bobby brown cineartblog mátrix 4 wonder woman 1984 the suicide squad godzilla vs kong blader runner 2049